November 23-án jelentették be Grammy-díj idei jelöltjeit, akik között ott van Vörös Szilvia operaénekes is. A díjakat január 31-én adják majd át, írja a Papageno.

061.hu

A legjobb operafelvétel kategóriájában jelölték Bartók A kékszakállú herceg várának előadását. A Helsinki Filharmonikus Zenekar felvételén Vörös Szilvia és Mika Kares énekel, a zenekart pedig Susanna Mälkki vezényli. A felvétel 2020 januárjában készült a Helsinki Music Centerben.

A fiatal mezzoszoprán a Magyar Állami Operaházban 2014-ben debütált az Elektra 3. szolgálólányaként. A közönség láthatta őt Fenena, Suzuki, Bersi, Siébel, Romeo, Alisa,Waltraute, Isabella szerepében. 2016-ban a Salzburgi Ünnepi Játékok Young Singers Projectjének keretében felléphetett Puccini: Manon Lescaut című operájában (Musico), valamint Massenet Thaisában (Albine) olyan partnerekkel, mint Anna Nyetrebko, illetve Plácido Domingo. A nemzetközi közönség Milánóban és Párizsban is láthatta őt. Vörös Szilvia a 2018/19-es évadtól a Bécsi Állami Operaház tagja.