Grimm-múzeum nyílt Wilhelm és Jacob Gimm szülővárosában, a németországi Hanauban, egy barokk kastélyban.

MTI

Óvodás és iskolás gyerekek ismerhetik meg a Grimm testvérek gyerekkorában és felnőttkorában született történeteket. A GrimmsMärchenReich (Grimm Mesevilág) a családok és gyerekek múzeuma – közölte a hesseni Hanau városa. A látogatók hét mesevilággal ismerkedhetnek meg, amelyek mindegyike kreativitásra és aktivitásra invitálja őket.

Ez Németország első, a fiatal generációknak szóló Grimm-múzeuma – mondta Claus Kaminsky, Hanau főpolgármestere. A múzeum már vasárnap megnyitotta kapuit, de az ünnepélyes megnyitót május 4-én és 5-én rendezik.

Az intézmény nemcsak Jacob (1785-1863) és Wilhelm Grimm (1786-1859) mesegyűjtőkkel és festő testvérükkel, Ludwig Emil Grimm-mel (1790-1863) foglalkozik. A látogatók megismerkedhetnek további két Grimm-testvér, Carl Friedrich és Ferdinand Philipp életével is. A múzeum a Philippsruhe-kastély első emeletén, 340 négyzetméteren kapott helyet.

Emellett az épületben 105 négyzetméteren három új múzeumpedagógia terem is  rendelkezésre áll. A GrimmsMärchenReich a város közlése szerint 2,1 millió euróba került, amelyből 1,6 millió eurót a felújításra és a termek átalakítására fordítottak.

Képforrás: Frankfurter Rundschau