Törökországban ad koncerteket a Zene Lelkéről elnevezett kamarazenekar napjaink egyik legsokoldalúbb hegedűművészével, Gwendolyn Masinnel. A hazai közönség számára sem ismeretlen a magyar származású művész neve, hiszen nemrég a Magyar Zene Házában, korábban pedig a Nemzeti Filharmonikusokkal, a MÁV Szimfonikus Zenekarral, és a Savaria Szimfonikus Zenekarral is hallhatták játékát.

Gwendolyn Masin már tanulmányai alatt is számos helyen megfordult a világban. Édesanyja, a kiváló zenepedagógus, Kelemen Mária, később pedig olyan mesterekkel dolgozhatott, mint Igor Ozim, Ana Chumachenco, Zakhar Bron és Shmuel Ashkenasi.  A koncertezés mellett nagy hangsúlyt fektet a tanításra is, világszerte tart mesterkurzusokat, saját kiadású hegedűiskoláját pedig több nemzetközi díjjal is jutalmazták. Mindemellett Svájc legrangosabb kamarazenei eseményének, a GAIA Zenei Fesztiválnak alapítója és művészeti igazgatója. melyen legutóbb olyan világhírű művészek léptek fel, mint Kirill Troussov, Alexander Sitkovetsky, Frankl Péter, José Gallardo vagy Várdai István. Áprilisi turnéjukon az Anima Musicae Kamarazenekarral Isztambulban, valamint a török fővárosban, Ankaraban adnak koncerteket két rangos fesztivál keretein belül.

Április 17-én az isztambuli İş Sanat Fesztiválon lépnek fel, melyen a jazz, a világzene és a komolyzene legkiválóbb művészei fordulnak meg évről-évre. Gwendolyn Masinnel első alkalommal lép fel a kamarazenekar, akivel együtt Saint-Saëns és Ravel virtuóz műveit adják elő, valamint Dvořak és Hugo Wolf művei is felcsendülnek az Is Kuleleri Koncertteremben.Másnap már az Ankarai Zenei Fesztiválon lépnek fel a művészek, ezúttal magyar műveket is csempészve a műsorba: Liszt: II. Magyar Rapszódiáját és Bartók: Román nép táncokat is elhozzák a török közönségnek, valamint Ahmed Adnan Saygun zenéjével is kedveskednek a helyi hallgatóságnak, a 100 éves magyar-török barátsági és együttműködési szerződés előtt is tisztelegve. Igazán emlékezetes koncertekre számíthat az isztambuli és ankarai közönség, hiszen Gwendolyn Masin és az Anima Musicae Kamarazenekar hangversenyein egyszerre élvezhetik a magyar és más nemzetek kultúrájának találkozását egy rendkívül színes komolyzenei műsoron keresztül.