Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 260
 •  
  260
  Shares

Az angol együttes frontemberét hétfő reggel holtan találták otthonában, az essexi Dunmow-ban. A rendőrség tájékoztatása szerint Keith Flint a hétvégén öngyilkosságot követett el.

MP – 061.hu

Az essexi rendőrség hétfő reggel nyolckor érkezett a helyszínre és kora délután még ott voltak, bár szóvivőjük szerint addig semmi gyanúsat nem találtak az elhalálozás körülményeivel kapcsolatban. A gyászhír után nem sokkal a Prodigy a hivatalos Instagram-oldalán közölték, Keith Flint a hétvégén öngyilkos lett.

“A hír igaz, el sem tudom hinni, amit mondok, de Keith a hétvégén véget vetett a saját életének. Sokkos állapotban vagyok, kib…tt dühös, zavarodott és összetört… R.I.P. testvér””

– írta a posztban Liam Howlett, az együttes alapítója és zenefelelőse.

Keith Charles Flint 1969-ben született Redbridge-ben, Kelet-Londonban nőtt fel, majd a hetvenes évek közepén szüleivel az essexi Springfieldbe költözött. A 80-as évek végén találkozott a DJ-ként tevékenykedő Liam Howlett-el egy rave clubban, és bejelentkezett, hogy egy barátjával, Leeroy Thornhill-lal táncolnának Howlett zenéjére. 1990-ben megalakult a The Prodigy (a zenekar valószínűleg Liam “Moog Prodigy” nevű szintetizátoráról kapta a nevét), amihez Flint és Thornhill táncosként csatlakozott, azonban a zenekar történetében markáns stílusváltást képviselő Fat of the Land album kiadása előtt, a Firestarter című szám klipjében bemutatott új és vad fizimiskájával, mozgáskultúrájával a csapat arcává vált.

Az Experience (1992), majd a Music For The Jilted Generation (1994) albumok kiadása után brit zenekar a kilencvenes években az Egyesült Királyság egyik legnagyobb, legikonikusabb zenekarává vált, népszerűségük csak tovább nőtt a Firestarter és Breathe című daloknak köszönhették, mindkettőben Flint “énekelt” (utóbbiban Maximmal, a Prodigy másik énekes-MC-jével). 

A Prodigy állandó szereplője volt a magyar fesztiváloknak, idén nyáron a SZIN-en léptek volna fel, ez lett volna a csapat 15. magyarországi koncertje. Először 1995 júniusában koncerteztek nálunk a Petőfi Csarnokban, később többször játszottak a Sziget és a Volt fesztiválokon, de az utóbbi években több már több kisebb fesztiválon (Campus és Fezen) is felléptek.

Fotó: Pinterest


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 260
 •  
  260
  Shares