Hetvenöt éves korában meghalt Penny Marshall amerikai színésznő, rendező és producer, a Segítség, felnőttem! és az Ébredések című klasszikusok rendezője, az első nő Hollywoodban, aki több mint 100 millió dollár jegybevételt produkáló filmet rendezett.

MTI

Szóvivője szerint Marshall hétfőn hunyt el Hollywood Hills-i otthonában. Halálát a cukorbetegsége szövődményei okozták.

A Bronxban született Marshall leghíresebb szerepe Laverne DeFazio, az egyedülálló munkásnő megformálása volt a Laverne and Shirley című népszerű amerikai televíziós vígjátéksorozatban, amely 1976 és 1983 között futott.

Rendezőként jegyzi a Tom Hanks főszereplésével készült Segítség, felnőttem! című filmet, amely több mint 100 millió dollár bevételt produkált 1988-ban. Marshall nevéhez fűződik továbbá az 1990-es Ébredések, az 1992-es Micsoda csapat!, valamint az 1994-es Reneszánsz ember.

Marshall halálának hírére sok hollywoodi híresség reagált a közösségi médiában.

“Isten veled Penny. Te jó ég, mennyit nevettünk együtt. Bárcsak még mindig megtehetnénk. Szeretlek. Hanx” – írta kedden Tom Hanks a Twitteren.

Marshall volt férje, a színész-rendező Rob Reiner a mikroblogportálon “óriási adománynak” nevezte exfelesége különleges humorérzékét.