Családja kérésére szerdán lekapcsolták a lélegeztetőgépről Ralph Santollát, a Deicide, az Obituary és a Death gitárosát. A legendás metálzenész kómában töltötte utolsó napjait, miután május 30-án szívinfarktust kapott. 49 éves volt.

061.hu

Ralph Santollát június 6-án, családja döntése alapján lekapcsolták az őt életben tartó gépekről – írja a Revolver. A gitáros egy pókcsípés következményének vélt elváltozást észlelt magán, majd a kórházban kiderült, hogy egy vérrögről van szó. Napokkal később, múlt kedden infarktus következtében megállt a szíve, és bár az orvosoknak sikerült újraéleszteniük, a zenész kómába esett, amiből már nem tért magához. Hamarosan egyértelművé vált, hogy már nincs remény a felépülésére. A nehéz döntést édesanyja és fia hozta meg. Dorian Angelo Santolla a Facebookon közölte: apja szerveit felajánlják azoknak, akiknek szüksége van rájuk az életben maradáshoz.

“Nem is fogják tudni, mit kaptak, amíg hirtelen nem válnak viccessé, szarkasztikussá, nem jelennek meg rajtuk tetoválások, és nem kezdenek el gitáron játszani”

– mondta Sue Santolla-Rocha, a gitáros édesanyja.

Az 1969-ben született Santolla több legendás zenekarban is játszott, 1993-ban robbant be a köztudatba a death metal színtéren, amikor is bekerült Chuck Schuldiner együttese, a Death turnéfelállásába. Lemezen ugyan nem szerepelt a 33 évesen agydaganatban elhunyt zenészzseni mellett, de később számos más csapatot is erősített: játszott a Milleniumban és a Skid Row-frontember Sebastian Bach oldalán, majd az Iced Earth, az Obituary és a Deicide soraiban.

Szólóalbuma 2002-ben jött ki Shaolin Monks In The Temple Of Metal címmel, zenélt Gary Hughes egyik lemezén, és olyan projektekben is részt vett, mint a Memorial, a Serpent Seduced Eye vagy a Redscream. Alapított egy szupergroupot is a Crowbar, a Dimmu Borgir, a Testament és más neves bandák tagjaival. A Devil’s Highway nevű formáció munkálatai még zajlottak Santolla kómába esésekor, de a lemez feltehetően így is meg tud jelenni.

 Fotó: metalsucks.net