Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A tökéletes napszemüveg megtalálása van olyan nehéz feladat, mint az a bizonyos kis fekete ruha felfedezése, amelyek ha tényleg illenek hozzánk, akkor egész életünkben végigkísérhetnek. A nyár alapkelléke a napszemüveg, amely nélkül nem szabad elindulni otthonról. Egyrészt  védi a szemünket, másrészt a legcoolabb kiegészítője lehet öltözékünknek. Nem csak színében, de formájában, anyagában is lehet különleges darab. A 061.hu most összeszedte nektek a legegyedibbeket, amik a fővárosban beszerethetők. 

C.N.– 061.hu

Tipton Eyeworks (Showroom: Budapest, Irányi utca 20.)

Sokak számára ismerősen csenghet a név, ugyanis a bakelitlemezekből napszemüveget gyártó céget immár bátran nevezhetjük világhírűnek. Olyan szemüveggyűjtők a vásárlóik, mint Sir Elton John, aki egy alkalommal felvásárolta a cég teljes kollekcióját egy londoni boltban. Ezt a márkát hordja még Lenny Kravitz, Michael Madsen, FloRida, Tarantino, vagy éppen Bono is. A bakeliten kívül számos érdekes alapanyagot fedezhetünk fel a Tiptonnál, ott vannak például a 16 illetve 35 milliméteres filmkockák, amiket Cinematique kollekciójuk szárába rejtettek. Ezek a keretek számos színben elérhetőek.

A manufaktúra legújabb dobásához pedig szemetet használnak, ugyanis a már elhasznált Nespresso kapszulákból varázsolnak vagány keretet. Az újrahasznosított alumíniumból készült szemüvegeket a Kazaar, a Dharkan, a Roma és a Livanto kapszulák inspirálták.

Moonshades (keresd a ZUN Store- ban, Budapest, Wesselényi utca 19.)

Speciális és a fenntarthatóságot is szimbolizáló anyagválasztás dicséri a parafa-kompozit anyagból készült Moonshades termékeit, amelyek a parafadugók gyártása során keletkezett gyártási hulladékot használják fel. Kényelmesek, mert felveszik a fej formáját, és bátran pacsálhatunk a Balatonban ezeket viselve, ugyanis úsznak a víz felszínén, nehezen törnek és feleolyan könnyűek, mint plasztik társaik. A csapat élethosszig tartó garanciát vállal a termékére és négy kivitelben, négy különböző színű lencsével dobta piacra.

Forma (további részletek ITT)

Ezt márkát azoknak ajánljuk, akiknek különleges a fejformájuk, esetleg a megszokottnál kisebb vagy nagyobb a fejméretük, ugyanis a Forma személyre szabott keretet készít vásárlói számára. De hogyan is történik ez? Egy 3D scanner segítségével felmérik a fej és az arcformákat, digitálisan megtervezik a keretet, majd 3D nyomtatóval életre keltik. A gyártási technológiának köszönhetően csak annyi anyagot használnak, ami adott darabhoz szükséges, így minimalizálva a gyártási hulladékot. A Forma V márkanév alatt megjelenő napszemüveg mentes minden állati eredetű dologtól, takarmánykukoricából előállított, biológiailag lebomló műanyagból készítik, ezért minimális karbon lábnyommal rendelkezik, a súlya pedig csak 10 gramm. 

Thinwood (megvásárolhatod az Eva’s Room-ban, Budapest Aulich utca 8.)

A legfontosabb amit erről a márkáról tudni kell: minden egyes darab egy nagyjából 50 lépéses, kézzel készült folyamat eredménye.  A keret alapanyaga egy az alapító Kis Arnold által fejlesztett titkos, speciális réteggel bevont 0.6 milliméter vastagságú fa lemez, amely könnyűvé, rugalmassá és erőssé teszi a szemüveget. A szemüveg súlya mindössze 6-8 gramm.

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •