2019-ben “ismét kékbe borulnak az ország neves épületei, sőt, idén először a szervezet egy ingyenes, mindenki számára nyílt eseményt is meghirdet a budapesti Akvárium Klubba.

061.HU

Idén először Gyermekek Világnapja címmel egy egész napos ingyenes eseményt szervez az UNICEF november 20-án az Akvárium Klubban. Beszélgetések, neves szakértők, a gyerekek ügye mellett elkötelezett sztárok, játszósarok, expo és közösségi programok várnak minden érdeklődőt.

A színpadon olyan fontos témák kerülnek többek között terítékre, mint az anyaság és a munka kapcsolata, a gyermekkori traumák, a pozitív szülőség, a környezetvédelem, a gyermekjogok és az élménypedagógiai módszerek. A látogatók emellett szakértőktől tudhatják meg, miként védekezhetnek a gyermekeket érintő online bántalmazás ellen, hogyan érintheti a válás a gyerekeket, mire való az állatterápia és mi a jó gyerekkönyvek titka.

A látogatók szakértőktől tudhatják meg, miként védekezhetnek a gyerekeket érintő online bántalmazás ellen, hogyan érintheti a válás a gyerekeket, mire való az állatterápia és mi a jó gyerekkönyvek titka. A programok 10 órától 17 óráig tartanak, hasznos és tartalmas időtöltést kínálva mindenkinek, aki szülő, szülő szeretne lenni, vagy csak érdeklődik a gyermeket érintő témák iránt.

Az eseményen részt vesz az Alkotás utca is, és nem kisebb dologra vállalkoztak, mint egy hatalmas kép közös megfestésére! A kép az Összefogást jelképezi, ezért szeretnék, ha mindenki, aki az eseményre látogat, ki venné a részét az elkészítésében.Az elkészült festményt az Alkotásutca Facebook oldalán licitre bocsátják majd, a befolyt összeget pedig teljes egészében az Unicef munkásságának támogatására fordítják.