Este 8-kor az olasz nagykövetségnél gyújtanak mécsest a 86 éves korában elhunyt Carlo Pedersoli – Bud Spencer – magyar tisztelői. A Stefánia úti nagykövetségen tartandó megemlékezés Facebook-eseménye itt található.

Miután 86 éves korában elhunyt az olasz western- és bűnügyi komédiák egyik legnagyobb alakja, a Magyarországon különösen népszerű Carlo Pedersoli (művésznevén Bud Spencer), egykori színészpartnere, Terence Hill reakciója sem váratott sokat magára.

“Meg vagyok döbbenve. Elvesztettem a legjobb barátom” – mondta a Mario Girotti néven született, 77 éves színész a Corriere della Serának. Azt is megemlítette, hogy ők voltak az egyetlen olyan páros, akik sosem veszekedtek. “Nem volt bennünk irigység, élveztünk együtt dolgozni” – mondta.

Első nagy közös filmjük az Isten megbocsát, én nem! volt 1967-ben, de ahogy Hill is említi a cikkben, először nem is ő, hanem Pietro Martellanza játszott volna Spencer mellett a filmben, de ő a forgatás kezdete előtt eltörte a lábát – így végül Terence Hillre esett a választás.