Idén ünnepli tizenötödik születésnapját a Gyerek Sziget. Az idei júniusi hétvégéken is a gyerekeké és a családoké lehet a Hajógyári-sziget. A Generali Gyerek Sziget idén is több száz ingyenes programmal vár mindenkit. Halász Judit, a Makám együttes, a Bogár Muzsika és az Aranyszamár Bábszínház is ott lesznek az első hétvégén. 

Már az első hétvégén több zenekar fellép a gyerekek kedvencei közül. Szombaton friss lemezéből játszik majd a Bogár Muzsika zenekar és a Hahó Együttes is. Halász Judit és az örökös visszatapsot kapó Makám együttes is szombaton lép fel. Vasárnap táncházzal folytatódik a Generali Nagyszínpad programja, és fellép az Aranyszamár Bábszínház is, akik Az erdők könyve című darabot adják majd elő. 

Az 1956-os Emlékbizottság Történelmi Játszótérrel készül, aminek segítségével a gyerekek is megízlelhetik az ötvenes évek Magyarországát. A helyszínen megcsodálhatják a régi járműveket, lesznek autók és biciklik is, de a No megállj csak! Társasjátékban az egész család részt vehet. A társasjáték lényege a játékos múltidézés, ahol a családok élő játékbábúként haladhatnak együtt a cél és a retro ajándékok felé. 

Új helyszín lesz a Kalózok Szigete is, ahol Kincses térkép, kalózos akadálypálya, ügyességi játékok, kardozás és hétpróba várja majd a gyerekeket. Valószínűleg nagy sláger lesz a Zuglói Tűzoltóság hatalmas tűzoltóautója is, amelyre természetesen felszállhatnak a gyerekek. 

Ezúttal is visszatérő téma a gyerekek környezettudatosságra nevelése, így a Gyerek Paradicsom helyszínén a környezetvédelem, az egészség és a helyes táplálkozás lesz a középpontban. Ezen a hétvégén például kertészkedni lehet, így segíthetnek a gyerekek abban, hogy a Gyerek Paradicsom igazi virágos kertté váljon.

Mindezeken kívül pedig már az első hétvégén is ki lehet próbálni a kalandparkokat, sportprogramokat, ugrálóvárakat, lesz bohóc cirkusz és artista tanoda. Természetesen rengeteg kézműves foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek, lesz Kutyaház, Állatsimogató, Baba Játszóház és egy halom másik ingyenes program. 

 Forrás: origo.hu