Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A forralt boron, sült kolbászon, giccses szuveníreken, gyapjúmamuszokon és bivalybőr táskákon túl is van élet, már ami a karácsonyi vásárokat illeti. Az alábbiakban összeszedtünk hét olyan, turistaáradatot kikerülő fővárosi adventi vásárt, ahol a degeszre evés helyett élményt és művészetet kaphat a látogató.

061.hu

SlowXmas

Lassuljatok le, töltsétek stresszmentesen ezt az időszakot – szól a “felhívás” Budapest tematikus utcáitól: Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a KultUnio (a hetedik kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca), amelyek közös adventi összefogása elnyerte a Magyar Marketing Szövetség szakmai díját, a Városmarketing Gyémánt Díjat is a színvonalas városmarketing tevékenységért. December 1. és 24. között szinte minden napra ígérnek valamilyen programot, főként a zero waste jegyében. Kiállítások, színházi előadások, jazz koncertek, workshopok, irodalmi beszélgetések és gyerekprogramok várják az érdeklődőket. Részletes program itt.

Fotó: programturizmus.hu

Ajándék Terminál

November 30-tól ismét megtelik a pop-up bolt szebbnél szebb design ajándéktárgyakkal, amelyek az idén is az Alle Bevásárlóközpontban találhatók meg. A magyar designerek termékeit felvonultató vásárt a Design Terminál indította útjára 2011-ben, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a hazai tervezőknek. A kreatív ipar támogatására létrehozott programot a kezdetektől fogva a Hybridart Management koordinálja, 2017 óta pedig önállóan szervezi is. 2019-ben több különlegességgel is készülnek; bemutatkozik a főváros inspirálta designtárgyakból összeállított Budapest Collection, és a hazai ízeket felvonultató Ajándék Terminál Delikát válogatás, illetve a pop-up vásár területén kialakított Green Terminálban a fenntarthatóság szellemiségében alkotó hazai designerek munkái közül válogathatnak azok, akik igazán zöld karácsonyt terveznek. Részletes program itt.

Budapest Fashion and Design Nights

December 12. és 15. között közel 50 magyar divattervező és formatervező várja a látogatókat különleges programokkal, kedvezményekkel és meghosszabbított nyitvatartással a Budapest Fashion and Design Nights programsorozaton. A Magyar Divat & Design Ügynökség és a program célja, hogy felhívják a tudatos vásárlók figyelmét a magyar tervezőkre, ezáltal minél több karácsonyfa alá kerüljön egy-egy ajándék a hazai márkáktól. A tavalyi nagy érdeklődésre tekintettel már nem csak a divat, de a design iránt érdeklődők is megtalálhatják a számukra legérdekesebb programokat. A kerekasztal-beszélgetések és stílustanácsadások mellett az érdeklődők találkozhatnak a tervezőkkel és betekintést nyerhetnek a műhelytitkokba is. A résztvevő márkák listájáról és a részletes programokról itt lehet tájékozódni.

Fotó: luckysheperd.com

Artmessenger karácsonyi kortárs művészeti vásár

Folytatva a LATARKA Galéria hét éve tartó hagyományát, ezúttal új néven és új platformon indul útjára a karácsonyi kortárs művészeti vásár. A szervezők egy belvárosi, központi helyszínen várják az érdeklődőket, a Jászai Mari téri KUBIK Coworking kiállítóterében. Az exkluzív tárlat lehetőséget nyújt arra, hogy ezúttal valami igazán unikálisat, elismert kortárs alkotók munkáit vásárolhassuk meg szeretteinknek. Az idei alkalom azért is különleges, mert a művészet iránt érdeklődő közönség és a kortárs képzőművészek közti együttműködést célzó esemény élén idén egy új név és új platform, az Artmessenger áll. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is több mint 100 képzőművész 200 munkája lesz látható a feltörekvő, új generáció műveitől kezdve a már befutott fiatal alkotók munkájáig. A vásár december 20-áig várja a látogatókat. Teljes életnagyságukban látni és kiválasztani a műveket rendkívüli tapasztalat, ezért a szervezők azt ajánlják, érdemes élőben megtekinteni az alkotásokat a kiállítóhelyszínen.

Fotó: Facebook

 

 

Raktárvásár a Magyar Nemzeti Galéria kiadványaiból

A Galéria raktárában több mint negyven év alatt összegyűjtött könyvekhez, katalógusokhoz, plakátokhoz és képeslapokhoz most 50-90%-os kedvezménnyel lehet hozzájutni. A Theodor Gricault rajzaiból, Zichy Mihály metszeteiből, Munkácsy Mihály, Borsos József vagy Mattis Teutsch János képeiből készült katalógusok mindegyike 100 és 1500 Ft közötti áron vásárolható meg. November 30-tól két héten át várnak minden művészetrajongót és könyvmolyt a Magyar Nemzeti Galéria Főbejáratánál.

Forrás: mng.hu

 

Resident Art Fair 2019 – Kortárs Karácsonyi Vásár

A tavaly karácsonyi RAF folytatásaként idén decemberben is megszervezik a Resident Art Fair 2019 – kortárs karácsonyi vásárt. A korábbi koncepciót kissé átalakítva, ezúttal a bevezető árú műveket bemutató Young n’ Fresh szekció mellett összeállítottak egy gyűjtői darabokat bemutató Collectors’ Selection részleget is, ahol a már klasszikusnak mondható kortárs művek játsszák a főszerepet. A vásáron idén több mint 100 alkotó háromszáznál is több alkotása szerepel: a festmények mellett közel 60 grafika és számos fotó is. A helyszín az A.P.A. Galéria (1085 Budapest Horánszky utca 5.), Nyitva tartás: 2019. december 10-től 22-ig mindennap 12-től 19 óráig. Részletek itt.

Fotó: residentart.com

Hókifli vol2

Hétvégén ismét Hókifli vol2 karácsonyi design vásár a GOGA Studióban. A Goga Food és a Gondnok projekt gondozásában december 13. és 15. között látogatható vásár garantáltan giccsmentes karácsonyi hangulatban és barátságos, családias környezetben  várja látogatóit 17 meghívott vásározóval. A vásár helyszíne a Reviczky utcai stúdió, lesz zene, becsületkasszás büfé és egy láda, amelybe használt gyerekkönyveket gyűjtenek adományként. A háromnapos vásáron borkóstolót is tartanak. Nyitva tartás: december 14-én és 15-én 11 és 19 óra között.

Fotó: Facebook


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •