Bármilyen furcsán is hangzik, de Roxette része a magyar rendszerváltásnak, a Listen To Your Heart című daluk szerepelt az 1990-es első magyar országgyűlési választások kampányfilmjei között, a Fidesz készített hozzá egy emblematikus szpotot. A dalt mindenki ismeri, de az album talán nem futott be itthon olyan karriert, amilyet a a magyar rendszerváltás egyik jellegzetes háttérzenéje, a Listen To Your Heart. Itt az idő, hogy bepótoljuk a hiányosságainkat!

PZL – 061.hu

A Roxette svéd popduója maga a nyolcvanas évek vége, hangképek, a klipek világa azonnal beindítja a nyálelválasztásunkat, szánkban érezzük a Rákóczi úti csalamádés hambik és a tejszínhabos gofrik ízét, és akkor még nem beszéltünk Marie Fredriksson konditermekben tökéletesre gyúrt sportos alkatáról, melírozott rövid hajáról, ami minden második kelet-európai műkörmös nőt és szoláriumot üzemeltető üzletasszonyt megihletett. A Roxette tipikus terméke a nyolcvanas évek powerpopos, slágeriparának, feszes alapokra a kor népszerű szintis hangzását húzták rá, kellemes rádióbarát popzne lett a végeredmény, ami vállalhatóbb volt, mint az euro-dance vagy a dance-floor, így aztán az MTV is afféle házizenekarként tekintett rájuk.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

 

Az album lapvetően a slágerek tartományában tartózkodik, sok-sok majdnem-slágert írtak rá, de mindent vivő hit-dal csak a The Look című nyitószám, és a zárótétel, a már említett Listen To Your Heart. Viszont kétségtelen, hogy nagyon levették, hogy milyen a sound 1988-ban, és semmit nem bíztak a véletlenre. A jellegzetesen feszes, de táncolható rockgitáros alapokra más-más hangképet húztak rá, mindent, ami 1988 körül eladható volt a poppiacon, így aztán a Look Sharp! az egyik legtipikusabb produkciója volt az 1988-as évnek.

Chances afféle elektropop, Dangerous hangszereléséről akár Laura Bramingham Self Controllja is eszünkbe juthatna. Marie Fredriksson afféle skandináv Madonna, ő volt maga az erős nő, Per Gessle inkább északi házi manónak tűnt egy német mesejátékból, ő azt játszotta el hogy egy rockzenekarban zenél, míg Marie mindig megmaradt civilnek, sokszor olyannak tűnt, mintha egy ingatlanközvetítő cég karácsonyi  buliján énekelt volna.És pont a közvetlenségük miatt szerették őket, és azért mert minden lemezükre írtak két tisztességes slágert.

Roxette
Look Sharp!
Warner
13 szám 50 perc