Szeptember 29-től látható a magyar mozikban Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című Kristály Glóbusz-díjas filmje.

MTI

 A Tamara, a Macerás ügyek, a Fehér tenyér, a Bibliothéque Pascal és a Délibáb rendezőjének legújabb független alkotása júliusban, az 51. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a versenykategória fődíját, Hajdu Szabolcs pedig elhozta a legjobb férfi színészi alakításért járó díjat is. A mindössze hárommillió forint elkészült film alapjául az ugyanezen a címen, szintén Hajdu Szabolcs rendezésében futó színházi előadás szolgált.

Története szerint Farkas és felesége, Eszter, valamint kisfiuk kénytelenek befogadni otthonukba Eszter nővérének, Ernellának Skóciából egy évnyi sikertelen megtelepedési kísérlet után visszatérő családját. A hívatlan vendégekkel való kényszerű együttlét rávilágít a szereplők közt lappangó feszültségekre és ellentétekre.

A film főszerepeiben Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya, Szabó Domokos, Tankó Erika, Hajdu Lujza és Hajdu Zsigmond látható. Az alkotást Hajdu Szabolcs 13 operatőr szakos tanítványa fényképezte, többségük a Budapesti Metropolitan Egyetemről, míg a hangmérnöki munkát a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai végezték. A producerek Herner Dániel, András Muhi, Ferenczy Gábor és Muhi Zsófia voltak, a film magyar forgalmazója a Bing Bang Media.

Fotó: nol.hu