A Rejtett történetek című kiállításhoz kapcsolódva egész napos eseménysorozattal idézi meg Hamvas Béla szellemi örökségét szombaton a Műcsarnok.

MTI

Ötven éve, 1968-ban hunyt el Hamvas Béla esszéíró, filozófus, ezért a Hamvas Béla Alapítvány közreműködésével mozgalmas, sokszínű programválogatás tiszteleg a magyar kultúra egyedülálló alakja előtt – közölte a Műcsarnok.

Szombaton irodalmi, zenei, színházi eseményekkel, filmvetítéssel, felolvasószínházzal, beszélgetéssel, jógával, különleges könyvespolccal és hangulatos olvasósarokkal várják az érdeklődőket, akik szeretnék megtapasztalni, “milyen egyenes az út az őskori emberiség Hamvas által megjelenített szellemi hagyományaitól az X, Y és Z generáció mindennapjaiig” – áll a rendezvénysorozat ajánlójában. Kezdésként napindító jógagyakorlatokon vehetnek részt a kiállítótérben a látogatók, majd Szathmári Botond filozófus, kulturális antropológus, a Tan Kapuja Buddhista Főiskola vallásbölcseleti tanára tart tárlatvezetést, a nap folyamán pedig több alkalommal Katona Zsuzsa Hamvas Béláról szóló dokumentumfilmjeit is meg lehet tekinteni.

Délután neves színészek, előadóművészek – mások mellett Hámori Gabriella színművész, Horgas Eszter fuvolaművész, Vecsei H. Miklós színművész és Weiner Sennyey Tibor költő, író, műfordító -, valamint a közönség vállalkozó tagjai olvasnak fel egy-egy részletet kedvenc Hamvas-műveikből. A Hamvas Béla Alapítvány Szellemi életreform címmel szervez kerekasztal-beszélgetés, végül Rátóti Zoltán és Huzella Péter előadása zárja a programot.