Martin McDonagh Három óriásplakát Ebbing határában című filmje három kategóriában, köztük a legfontosabbnak tekintett legjobb szereplőgárda mezőnyében is elnyerte a hollywoodi színészcéh (SAG) díját.

MTI

A vasárnap esti Los Angeles-i díjátadó gálán a filmben szereplő Frances McDormand kapta meg a legjobb színésznőnek járó díjat, és Sam Rockwell a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést. Ugyanez a film korábban négy kategóriában elnyerte a Golden Globe-díjat is.

A legjobb színésznek járó díjat Los Angelesben a brit Gary Oldman vehette át, aki Winston Churchillt alakította Joe Wright életrajzi filmjében. Allison Janney kapta a legjobb nő mellékszerepért járó díjat az Én, Tony című filmben nyújtott alakításáért.

A 24. SAG-díjátadót több tévécsatorna élőben közvetítette, a tévéközvetítés házigazdája Kristen Bell volt. A színészcéh (Screen Actors Guild) a legjobb filmes és televíziós produkciókat, szereplőket ismeri el évente díjaival. A színészek céhének ítélete gyakran egybeesik az amerikai filmakadémia döntésével, díjaik a legrangosabbak közé tartoznak a hollywoodi díjszezonban, amely hagyományosan az Oscar-díjátadóval ér véget. Az Oscar-szavazásra jogosultak legnagyobb csoportját a színészek céhe adja.