A hat dokumentumfilm vetítése mellett kerekasztal-beszélgetések és előadások is várják az érdeklődőket a Vidéki Filmnapokon, amelyet szeptember 14. és 16. között rendeznek meg a Borsod-Abaúj-Zemplénben található Komlóskán.

MTI

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Film és Fotóművészeti Tagozata és a Komlóska Község Önkormányzata közös szervezésében megvalósuló filmszemle műsorán szerepel Kocsis Tibor Új Eldorádó, Elem Klimov Búcsú Matyorától, Vitézy László Vörös föld, Gulyás János Mintha nem otthon lennénk című filmjének első és második része, Mudry Péter Barbárok kézfogása, valamint Magyar N. Attila Hazatérő képek című dokumentumfilmje – olvasható tájékoztatójukban.

A vetítéseket követő programon polgármesterek, filmesek, gazdasági és közművelődési szakemberek, valamint pedagógusok beszélgetnek a vidék jelenéről és jövőjéről, az elmúlt évtizedekben leépülni látszó falusi élet kihívásairól. Az eszmecsere fontos témája lesz, hogy az elmúlt évtizedekben felhalmozódott filmek, miként juthatnak el a vidéki emberekhez – áll a közleményben.

A programban részt vesznek a vidéki televíziók is, amelyek a filmnapok előtt és alatt a témába vágó filmeket tűznek majd a műsorukra.