Több mint 60 fővárosi múzeumban, galériában, műteremben várja több mint 100 kiállítás, bejárás, tematikus túra és egyéb program a Budapest Art Week (BAW) közönségét április 18. és 23. között.

MTI

A Budapesti Tavaszi Fesztivállal együttműködésben megrendezett BAW központi gondolata az egész képzőművészeti szcénát egy eseménysorozattal bemutatni, a résztvevő intézmények ezért hat napon át egyetlen karszalaggal látogathatók. Klasszikus és kortárs kiállítások, nagy és kisebb múzeumok, új és régóta működő galériák egyaránt várják az érdeklődőket, akik számos tematikus túrán, műterem-látogatáson, épületbejáráson és egyéb egyedi programon is részt vehetnek – mondták el a szervezők.

A fesztiválhoz olyan intézmények csatlakoztak, mint a Magyar Nemzeti Galéria (MNG), a Ludwig Múzeum, az Óbudai Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Budapesti Olasz Kultúrintézet vagy a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum. Az MNG Georg Baselitz-kiállítással várja a látogatókat, a Kiscelli Múzeumban Nádler István-tárlat nyílik, a Kassák Múzeumban Szemző Tibor munkái láthatók, az Iparművészeti Múzeumban pedig tart még majd a Breuer Marcell-kiállítás. A Godot Galériában Bukta Imre, a Virág Judit Galériában Radák Eszter, az A.P.A. Galériában Verebics Ágnes, a Várfok Galériában Szirtes János állít ki a fesztivál idején.

A BAW utolsó napján tartják meg a Nyitott Műtermek Délutánját, amely öt-hat műteremházba viszi el az érdeklődőket, de lesznek tematikus galériatúrák, óbudai művészeti séta, köztéri szoborséta, kerékpáros művészeti túra, és idén az M4-es metró vonalán építészeti-művészettörténeti túra is szerepel a kínálatban.

Fotó: PestBuda