A Godot Galéria sikeres fennállásának 20. évfordulója alkalmából, tevékenységi körét kitágítva a magyar képzőművészeti élet újabb színfoltjaként hozta létre a Godot Kortárs Művészeti Intézetet (Godot Instutute of Contemporary Art – GICA) 2019-ben. Az Óbuda szívében, a Goldberger gyár történelmi helyszínén létesített, magán kezdeményezésre épülő kortárs képzőművészeti központ új kiállítási teret biztosít a művészek, kurátorok és az érdeklődő nagyközönség számára egyaránt.

A Godot KortársMűvészeti Intézet  1100 négyzetméteres összterületével, 700 négyzetméteres csarnok terével és a közvetlenül hozzá tartozó 4 szintes épület egységével egyedül álló független képzőművészeti intézményként működik ma Magyarországon, ahol projekt room-ok és műterem lakások szélesítik a lehetőségek palettáját. Az intézet célja, hogy lehetőséget teremtsenek a művészet szabad áramlásának, teret adva fiatal művészek és kurátorok önálló alkotói szabadságának kibontakoztatására. 

​A Godot már 2016-ban pop-up kiállítást és vásárt indított  Godot Young Generation (GYG) Art Fair néven, ami már 2018-ban megkapta állandó helyszínként a Godot Kortárs Művészeti Intézet kiállító terét a Fényes Adolf utcában és ebben az évben az Art Market Budapest vásárral párhuzamosan októberben rendezték meg, továbbra is ingyenes belépés mellett.

​De elindult a Godot Mezőszemere művésztelepet, ahol minden nyáron tíz fiatal képzőművész kap lehetőséget a szabad alkotásra, valamint arra, hogy megismerkedjenek azokkal a közismert magyar képzőművészekkel, akik Mezőszemere művészfalujában alkotnak és akiknek köre folyamatosan bővül. (Bukta Imre, Ferenczy Zsolt, Gulyás Andrea Katalin, Kopasz Tamás, Kótai Tamás, Mizsák Gergő, Rubliková Adriena, Szelley Lellé, Szurcsik József, Töttös Kata, Wahorn András).

Az új művészeti központ már helyet adott egy fotókiállításnak, hivatalosan azonban október elsején, jövő kedden, nyílik meg a Godot Young Generation Art Fair megnyitójával, ahol 110 fiatal képművész közel ezer műalkotását lehet megnézni, illetve “gerillaáron” megvásárolni.

Hivatalos megnyitó: 2019. október 1-én este 8 órakor, amelyre regisztráció ITT!