Barna Illés cukrászmesternek vasárnap kellett bezárnia a boltját, mert egy névtelen bejelentő feljelentette. A Faktor cikke után hatalmas összefogás indult el, aláírásokat gyűjtenek, hogy megmentsék egy élet munkáját.

Vasárnap számolt be a gödöllői Barna Illés cukrászmester sorsáról a portál, akinek egy névtelen bejelentő miatt be kellett zárnia a boltját. A férfi már 64 éve van a szakmában, szívét-lelkét beleadta a süteményeibe. Most mégis végleg be kellett zárnia az üzletét, vagy milliós bírság elé nézett volna.

915206736431ae40471eb41244fff9ff55a83a0d

A múlt évben még az történt, hogy valaki agyondicsért az interneten és jöttek az egész országból. Majdnem belehaltam az egészbe, mert annyian voltak, de álltam a helyem. Nem adtam föl. Mert az emberek jöttek. Most is jönnek. Mert olvasták, hogy bezárok, meg vannak ijedve, hogy elmegyek, nincs több krémes, se fagyi. Vége az üzletnek. Egy életen keresztül csináltam, dolgoztam. Betegen is. Nekem még nincs végem, de az üzletnek igen. De inkább ez, mert én nem fizetek büntetést. Erre nem fogok keresni. Ha ez a köszönet, hogy becsületesen dolgoztam egy életen át, akkor nem akarok semmiféle jelzőt használni senkire.

A cukrász üzletének megmentéséért petíció indult, itt mindenki aláírhatja, aki támogatja, hogy ne vegyék el egy rosszakaró miatt egy élet fáradtságos munkáját.

Fotók, forrás: faktor.hu