Több mint ötezer néző látogatott el vasárnap este Balázs János Junior Prima- és Liszt-díjas zongoraművész szabadtéri koncertjére a budapesti Szent István Bazilika elé. Az MVM Zrt. jóvoltából rendezett különleges eseményen a tér és környéke teljesen megtelt a koncert idejére.

Balázs János közel másfél órás zongorajátékát látványos fényfestés kísérte a Bazilika falain. Ezzel Liszt Ferenc klasszikus műveit úgy értelmezte újra a ZEnergia elnevezésű koncert, hogy az képes legyen átültetni a műfajt a XXI. század ízlésvilágába is.

MVM

 

„Olyan széles közönséget sikerült megszólítanunk a ZEnergia és Balázs János segítségével, amely egyedülálló a klasszikus zenei koncertek sorában” – mondta a rendezvényt követően dr. Bentzik Réka, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatója. Hozzátette, a ZEnergia egy újabb mérföldkő az energiaipari társaságcsoport kulturális eseményei között. Egyben illeszkedik az MVM új, középtávú stratégiájához is, amely többek közt a proaktivitást, dinamizmust és az innovációt tartja szem előtt. – Az MVM Zrt. a ZEnergiával kívánta megmutatni, hogy a klasszikus értékek megőrzése és az újítás egyáltalán nem zárják ki egymást – hangsúlyozta a kommunikációs vezető. A koncertre valamennyi támogatói ülőhely elkelt. Az egyenként 500 forintos jegyekkel a közönség a Zeneakadémia Alapítványon keresztül fiatal magyar zenei tehetségek fejlődését segíti elő. (X)