Hatalmasra duzzadt a hollywoodi szexbotrány

A New York-i  és a londoni rendőrség is vizsgálatot indított Harvey Weinstein hollywoodi producer 2004-re visszanyúló szexuális erőszak ügyében. Elítélve már a producert, eddig számos filmsztár kiállt a bántalmazott nők mellett. A Brit Filmakadémia felfüggesztette a filmmogul tagságát, az Amerikai Filmakadémia holnap tárgyal a sorsáról.

MTI, 061.hu

A The New York Times amerikai napilap múlt hét csütörtökön számolt be arról, hogy az amerikai filmmogul évtizedeken át zaklatta szexuálisan női alkalmazottait és számos színésznőt, egyes esetek több mint 20 évvel ezelőtt történtek. Weinstein tagadja az ellene felhozott vádakat. A Daily News New York-i napilap szerint a rendőrség Lucia Evans színésznőnek a The New Yorker napilapban megjelent tanúvallomása nyomán kezdhet vizsgálatot Harvey Weinstein ellen. Evans a riportban azt állította, hogy 2004-ben, amikor a Middlebury College-ba járt, Weinstein a Miramax New York-i irodájában, ahová szereplőválogatásra érkezett, orális szexre kényszerítette.

A hatóság az Evans állításával kapcsolatos bizonyítékokat akarja feltárni. A The New York Post szerint pedig emellett a New York-i rendőrség szexuális bűnügyeket vizsgáló csoportja a Weinstein elleni további szexuális zaklatások és szexuális erőszakok vádjával kapcsolatban is nyomoz. A New York-i rendőrség szóvivője, Peter Donald csütörtökön megerősítette, hogy felülvizsgálatot indítottak, amelyben ki akadják deríteni, hogy vannak-e további panaszok a Weinstein-üggyel kapcsolatban.

2015-ben a New York-i rendőrség már vizsgálódott Ambra Battilana Gutierrez olasz modell feljelentése nyomán, aki azt állította, hogy Harvey Weinstein molesztálta őt a hotelszobájában. A rendőrség akkor a modell közreműködésével rögzített egy beszélgetést a hollywoodi mogul és a fiatal modell között, amelynek során Weinsein megint vissza akarta csábítani a szobájába, de ezt a modell elutasította.

Cyrus Vance manhattani ügyész akkor elegendő bizonyíték hiányában lezárta az ügyet. A londoni Metropolitan rendőrség csütörtökön szintén bejelentette, hogy a Weinsteinnel kapcsolatban felmerült vádak miatt vizsgálatot indított. A The Guardian brit napilap szerint “felmérik” a producer ellen felhozott szexuális zaklatással kapcsolatos állításokat.

Fotó: avclub.com

2017-10-13T09:45:02+00:00 2017. október 13.|