Házon belül pályázott a PIM főigazgatói posztjára Prőhle Gergely, az Emmi nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára, és ő lett a befutó.

MTI

Az emberi erőforrások minisztere 2017. január 1-jétől Prőhle Gergelyt bízza meg a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatói feladatainak ellátásával – közölte a minisztérium kedden. A PIM főigazgatói tisztségére két érvényes pályázat érkezett. A bíráló bizottság a pályázati dokumentáció és a személyes meghallgatás alapján egyhangú döntést hozott. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a bizottság javaslatát elfogadva Prőhle Gergelyt nevezi ki az intézmény élére. A megbízatás öt évre szól – olvasható a közleményben. 

Prőhle Gergely hivatalba lépéséig E. Csorba Csilla, az intézmény megbízott főigazgatója vezeti a múzeumot, akinek 2016 elején járt le a mandátuma, éppen ezért kellett pályázatot kiírni. A szakember korábban közölte, nem szeretne pályázni a pozícióra. A vezetői pályázatot július elején írta ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a pozícióra augusztus 4-ig lehetett jelentkezni olyan középtávú program benyújtásával, amely az intézmény nemzetközi kapcsolatainak további bővítését is célul tűzi ki.