Október 7-én, a Power Trip fesztivál második napján újra színpadra lép az AC/DC, akiket legutóbb 2016. szeptember 20-án láthattak élőben a rajongók. A banda idén ünnepli fennállása 50. évfordulóját, most azonban térjünk vissza a kezdetekhez és idézzük fel, hogy Angus és Malcolm Young miért éppen az AC/DC nevet választotta!
 
A fivérek épp a megfelelő nevet keresték zenekaruknak, amikor megakadt a szemük nővérük, Margaret varrógépén, amelyen az AC DC rövidítés szerepelt a váltóáram és az egyenáram rövidítéseként. Angus és Malcolm rögtön érezték, hogy megtalálták, amit kerestek, ez a négy betű ugyanis tökéletesen illett a zenéjükből és a produkciójukból áradó energiához. A későbbiekben több elektromossághoz kapcsolódó kifejezés is megjelent a banda pályafutása során: 1975-ös első albumuk a High Voltage (magasfeszültség) címet kapta, legutóbbi nagylemezük pedig a 2020-as Power Up (bekapcsolás/beindítás) volt.

Az AC/DC eddigi utolsó koncertje a Rock Or Bust turné keretében volt, melynek során több nehézség is adódott: Brian Johnson-nak hallásproblémái miatt azonnal fel kellett hagynia a turnézással, így a helyét Axl Rose vette át, Phil Rudd-ot a balhés ügyei miatt váltotta Chris Slade, Malcolm pedig egészségi állapota miatt nem tudott részt venni a turnén (2017. november 18-án hunyt el) , őt unokaöccse, Stevie Young pótolta.
 
Forrás: Rockbook