Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 700
 •  
  700
  Shares

Fonyód februárban ismét megmutatja, hogy télen-nyáron tökéletes úti cél, sőt ilyenkor sokkal családiasabb a hangulat. A településen e hónap elején ismét kolbászból lesz a kerítés, ugyanis jön a XI. Fonyódi Kolbászfesztivál február 7- 9 között a Zákány Kálmán Sportcsarnokban. A 2020-as évtől kibővítve az eddigi részt vevők körét Somogyország önkormányzatait is töltésre, egy nemes vetélkedésre hívják a szervezők. Ezen a napon a színpadi produkciók nagy részét a résztvevő somogyi települések fellépői, produkciói adják. Így egy helyszínen megtekinthetjük Somogy megye kulturális értékeit is.

061.HU

A Fonyódi Kolbászfesztivál hagyományt teremtő céllal 2010-ben rendezték meg első alkalommal. A sikerét igazolja, hogy azóta közel félezer csapat mutatta be az ínycsiklandó finomságaikat a nagyközönség részére. Még a hazai kolbászcsászárság fellegvárából, Békéscsabáról is érkeztek szakértő kolbászkészítő mesterek. Az ország minden tájáról és határainkon túlról is ellátogattak a Balaton partjára a szakértő kolbásztöltők.

A Balaton legnagyobb téli gasztronómiai programja a Fonyódi Kolbászfesztivál 2020-ben is remek kulináris élményekkel várja az ínyenceket. A hosszan tekeredő kolbászokon, a sajtkülönlegességeken és túlcsorduló pálinkákon kívül a program kiváló színvonalát még remek és szórakoztató előadások, néptánc és népzenei bemutatók, hazai és nemzetközi könnyűzenei előadók és koncertek garantálják. 

Az esemény évek az évek alatt a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai rendezvényévé vált, elismertségét tovább növelte az elmúlt években megrendezett Balatoni Kiemelt Üdülőkörzet Településeinek Kolbásztöltő Bajnoksága, idén február 8-án 10:30- kor ismét megrendezik a szervezők a nemes vetélkedést. 

Fontos kiemelni, hogy véradás is lesz a fesztivál idején, 8-án 12:00 -18:00 között a fonyódi művelődési házban, ahol minden véradó kolbászfesztiválos ajándékot kap.

A részletes programokért kattints IDE!

Vezető kép: MTI Fotó: Lehoczky Péter


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 700
 •  
  700
  Shares