Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A rendezvények, a bulik és a koncertek egymást követik folyamatosan a Belvárosi Piacon. Alighogy véget ért a Töltött Hold Gasztrovíkend, lecsengett a nőnapi koncert, máris itt egy újabb ígéretes gasztroesemény: a Belvárosi BorPiac, amelynek elsődleges célja, hogy rendszeres bemutatkozási lehetőséget biztosítson fiataloknak és időről-időre kiemelt figyelmet irányítson egy-egy borrégióra, valamint területre. Első alkalommal, március 18-án és 19-én a szekszárdi FUXLI 2015 kerül bemutatásra.

061.HU

Ercsey Dániel, a BORIGO szerkesztője a következőt írja: „Van ez a szép német szó, fuchs vagyis róka, amiről sváb dédapáinknak az eltűnt tyúkok mellett persze, hogy a bor jutott az eszükbe. A siller, ami nálunk a rozénál sötétebb, a vörösbornál világosabb, pont mint a Dunántúli-dombság rókái. A franciáknál erre nincs is szó, ott ez is rozé, legfeljebb testesebb. (Szegény francia rókák…) Szekszárdon azonban már önálló márka, Fuxli néven!”

A regionális kiemelés mellett 30 borvidék borászainak is teret ad az esemény, hogy a kulturált borfogyasztónak az esemény ne csak gasztronómiai élményt nyújtson, hanem személyesen is találkozzon a borkészítőkkel. 2Ha, Agárdi Pálinka, Bendeke Pince, Bock Pince, Bolyki Pincészet, Debreczeni Szőlőbirtok, Gedeon Birtok, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Haraszthy Pince, Istvándy Pincészet, Kolonics Károly, Mathias Borászat, Mon Vin- legendás történelmi borok kereskedése, Obzidián Bormanufaktúra, Posta Borház,Törley Pezsgőpincészet,Váli Bor,Vincellér-ház, Zelna, Szatmári Pincészete, Malatinszky Kúria, Gál Tibor Pincészete, Patricius Borház, Tállya Wines, Maul Zsolt, Zsadányi Pincészet, Dubic Borászat és Szőlőbirtok, Veritas Borkereskedés, Fuxli, Delicia sütemények, Vespresso.

A felső szint gasztrorészlege egyébként kifejezetten a Fuxlihoz illő ételekkel várja az éhes szájakat. A Steambooban például a megszokott étlap helyett kifejezetten a Márkvárt Pince – Fuxli – a szekszárdi siller borához legjobban illő gőzgombócokat szolgálják fel. Lesz juhtúrós-angolszalonnás, gomolyás és vajhalas. A magyar fesztiválkaják királya a Kolbice a Merfelsz Pince Fuxlijához harmonizáló ‪#‎KOBE‬ Sausages‪ #‎KoBu‬ Green szendvicset ajánlja. A KoBu Green szendvics egyedi, Nemzeti Parki Termék védjeggyel ellátott, 100% szürkemarha húsból készült kolbászok, frissen sütött különleges kenyérformában, speciális szószokkal, sajttal, baconnal. De a Vörös Homár és a Séf utcája is különleges ételekkel és italokkal várja a nagyérdeműt.

A borszátokról remek összefoglalókat találtok a Facebook eseménynél.

A rendezvény nyitva tartása:
2016. 03.18-án (pénteken): 16.00 – 22.00 között
2016. 03.19-én (szombaton): 12.00 – 22.00 között

A belépés: ingyenes, a vásárlás készpénzzel történik a borászoknál és az üzletekben is.

Pohárbérlés: 1000 forint

(Rendezvény alatt a piac is nyitva lesz.)

Vezető kép:  Horváth Péter Gyula- 061.hu


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •