Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 167
 •  
  167
  Shares

Tudtad, hogy a városban megbújik egy kézműves manufaktúra, ahol a könyvkötő mesterek minőségi bőrökkel kötik be a könyvtesteket, könyvtáblákat már több mint 20 éve. A Bomo Art Budapest stílusát és minőségét ezer más írószer közül meg lehet különböztetni egy pillanat alatt, és olyan szépek a portékáik, hogy minden egyes alkalommal tud az ember fia vásárolni náluk. Boldizsár Károly cégvezető hitvallás szerint szeretné, ha a kézzel írás, az alkotás készsége sem veszne el. “A Bomo Art próbál példaértékű vállalkozás lenni abból a szempontból is, hogy egy kihaló félben lévő kézműves mesterséget tart életben, azért hogy átmentse a jövő nemzedéke számára.” A Bomo Art három fővárosi bolttal és több mint száz nemzetközi viszonteladóval a legjelentősebb papír kismanufaktúra az országban.

C.N- 061.HU

Az üzlettel egyébként már három helyen lehet találkozni, ugyanis a belvárosi üzlet mellett Budán és a bulinegyedben is feltűnt a kis manufaktúra, amelynek repertoárja évről évre bővül, és a bőrkötésű naplók mellett, saját tervezésű, akvarellel és színes ceruzával készített, eredeti grafikákból képeslapok és csomagolópapírok születnek, amiket felhasználva fotóalbumokat, határidőnaplókat, csomagolópapírokat, képeslapokat, ex librist, könyvjelzőt, irodai kiegészítőket, praxinoszkópot, falinaptárt, faldekort, ajándékkísérőket, és kitűzőket is alkotnak. Talán ezért, és a közös munkába vetett hit miatt ennyire egységes a Bomo Art világa. 

A legkeresettebb grafika a cég életében a hőlégballonos minta, amit 2011-ben rajzolt meg Hollósi Éva, és azóta számos variációja látott napvilágot. ” A 10′-es, 20′-as 30′-as éveket idéző designt nem photoshoppal szerkesztjük össze innen- onnan, hanem mi magunk tervezzük őket. Ezekhez szinte bármi nyújthat inspirációt: akár egy külföldi utazás, egy kiállítás, de akár egy régi képeslap is. Felfedeztem más boltokban a miénkhez hasonló termékeket, de a Bomo Artot a saját grafikák teszik egyedivé és összetéveszthetetlenné.”- mesélte portálunknak az alapító, Boldizsár Károly. 

Fontos hangsúlyozni, hogy a Bomo naplók az FSC, azaz az erdők fenntartható felhasználásának biztosítására alapított szervezet által certifikált papírokból készülnek. A cég nagy hangsúlyt fektet az újrahasznosításra workshopjain, a még jól felhasználható papíreseléket pedig gyerekworkshopok számára ajándékozza. 

A Bomo Art Budapest nemcsak székhelyét tekintve kötődik a fővároshoz, hanem motívumain is visszaköszönnek Budapest jellegzetességei. Az Opera, a Gresham-palota, Várkert Bazár és más csodás fővárosi épület apró részlete. A régi Budapest térkép, a vintage poszterek és képeslapok, a magyar zeneszerzők hangjegyeivel ellátott grafikák teszik a Bomo Art termékeket a Budapestre látogatók számára is kiváló minőségű ajándéktárgyá.

Az idén 20 éves Régiposta utcai bolt mellett, 2016 tavaszán megnyílt második üzletünk Budán a Várkert Bazárban, ami nagyobb területen ejteti rabul a papír és bőr szerelmeseit. Nagy könyvimádók lévén, nyilvánvaló volt, hogy forgalmaznak könyvkötészeti, tipográfiai, kalligráfiával kapcsolatos, fotográfiai, filmes, divatról szóló és kertészeti témájú könyveket a világ minden tájáról a Phaidon, a Prestel, a Taschen, a Gestalten, a Laurence King és Thames and Hudson kiadótól. 

2019 novemberében pedig megnyitott meg a harmadik Bomo Art boltocska Budapesten. A „Bomo Art Petit” a meglévő üzleteinek esszenciája. A Gozsdu udvar szomszédságában, a Síp utca csücskében, egy olyan üzletet rendeztek be, ahol a Bomo legjava kapható, kiegészítve különleges könyvekkel, írószerekkel, 3D-s papír földgömbökkel. “A Síp u. 24. szám azért is különleges számunkra, mert régebben itt volt a bábkészítéssel, játéktervezéssel foglakozó Manufaktor Artlabor, aminek kialakításában tevőlegesen részt vettünk. Átvevőpontjuk továbbra is megmarad. ” A csöppnyi, 12 négyzetméteres boltocska igazi ékszerdoboz, ahol öröm böngészgetni az izgalmas vászon és bőrkötésű naplók közül. A hely különlegessége, hogy itt személyre lehet szabni a frissen vásárolt naplót, füzetet – a Kingsley betűdombornyomó masinával helyben, a betűkészletből kiválasztható rövid szöveget – pl. monogramot – tudnak nekünk a bőrkötésbe nyomni. 

Akiket elvarázsol a kézzel írott szövegek világa, a Bomonál természetesen olyan kiváló minőségű, egyedi tollakra, tollhegyekre, tollszárakra, tintákra és egyéb kiegészítőkre bukkanhat, amelyeket Magyarországon máshol nem forgalmaznak. Jó hír, hogy hamarosan elkészül a Bomo Art webshopját kiegészítő shopify weboldal, vagyis online katalógus, ahol bárki szemezgethet a boltjaikban forgalmazott nagyszerű, magas minőségű írószerek és irodai kiegészítők között, amiket hosszú évek során fedeztek fel és válogattak össze. Olyan neves márkákat és termékeket vonultatnak fel, több esetben egyedüli magyar forgalmazóként, mint a Midori ceruzák és tollak Japánból, az Ystudio garantáltan élethosszig tartó sárgaréz tollai, a híres és népszerű Blackwing ceruzák, a nagymúltú portugál Viarco ceruzák és Artgraf grafikai eszközök, a 22 Design Studio formatervezett beton tollai és mechanikus ceruzái. Réz irodai kiegészítőket a Monograph cégtől, valamint különleges japán hegyezőket is találtok nálunk a NJK-től. Emellett hatalmas tintaválasztékkal büszkélkedhetünk, olyan neves és különleges tinta márkák kaphatók itt, mint H. Herbin, Robert Oster, Ferris Wheel vagy a japán Kyo-No- Oto és Kyo Iro.

A weboldalon megtalálod a termékek árát, leírását, jellemzőit és fotóit. Ha szeretnél rendelni valamit, csak írd meg e-mailben az admin@bomoart.com címre. 


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 167
 •  
  167
  Shares