A Jurassic World forgatókönyvíró-rendezőjére, Colin Trevorrowra bízta a Disney filmstúdió a Star Wars IX. epizódjának megrendezését.

MTI

A Jurassic World óriási kasszasiker lett idén: világszerte 1,5 milliárd dollárért váltottak rá jegyet a nézők. Trevorrow a készülő Star Wars-trilógia befejező epizódját rendezi. A trilógia első filmje, a Star Wars: Az ébredő erő karácsony előtt kerül a mozikba. Az űreposz IX. részének premierje 2019-re várható, de a film előkészítése már idén elkezdődik – hangzott el a Disney D23 szórakoztatóipari bemutatóján, szombaton.

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke “elképesztő tehetségnek” nevezte a 38 éves Trevorrowot.
Mint mondta: azóta akart vele dolgozni, hogy látta tőle debütáló rendezését, a Kockázatos túrát. “Annak a filmnek az ereje a Jurassic World óriási sikerével párosulva jól árulkodik mind elbeszélői, mind filmkészítői képességeiről” – fogalmazott.

Trevorrow szerint a filmrendezés olyan, mint amikor az ember letelepedhet egy tábortűz mellé, ahol rendkívül tehetséges mesélők, filmesek, színészek és filmes szakemberek foglalnak még helyet. Hozzáfűzte: a fiatal nemzedék számára készít filmeket, mert szerinte ők is megérdemlik, hogy megkapják a saját mítoszaikat, ahogy a korábbi generációk. A Star Wars: Az ébredő erő című produkciót J. J. Abrams rendezi, az ezt követő VIII. epizód Rian Johnson rendezésében születik és 2017-ben látható majd a mozikban.

A Disney a rajongói számára szervezett bemutatón az első képeket is nyilvánosságra hozta a Star Wars univerzumban játszódó, de különálló produkció, a Rogue One című filmből, amelyben Felicity Jones, Riz Ahmed, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen és Donnie Yen is játszik. A filmstúdió arról is tájékoztatta a közönséget, hogy orlandói és anaheimi szórakoztató parkjaiban Star Wars-témájú helyszíneket épít.

Mindkét parkban kiállítják a Millennium Falcon űrhajó mását, amelyen a látogatók “titkos küldetésre” utazhatnak. Bob Iger, a Disney elnöke igazán nagyszabású élményeket ígért a parkokba érkező Star Wars-rajongóknak. A helyszínek megnyitásának pontos ideje nem került szóba, csupán annyit árultak el, hogy hamarosan várható.