Pop-rock album jelenik meg Ferenc pápa beszédeiből vett idézetekkel, Wake Up! címmel november 27-én, a bevételek egy részéből a menekülteket segítik – jelentette be a Believe Digital európai lemezkiadó.

MTI

Az albumon több nyelven – angolul, olaszul, spanyolul, illetve portugálul – 11 részlet hallható a katolikus egyházfő imádságaiból és beszédeiből különböző műfajú – poptól a rockon és a latin zenén át az egyházi zenéig terjedő, kortárs művészek által “újrakevert” – zenei aláfestéssel.  A beszédrészletek felölelik a pápa szívügyének tekintett összes témát, köztük a környezetvédelmet, a békét, az elesettek segítését vagy az ember méltóságot – közölte a kiadó, tudatva azt is, hogy az album élvezi a Szentszék jóváhagyását.

A lemez címe azt a beszédet idézi (Asian youth, wake up!), amelyet Ferenc pápa 2014 augusztusában Dél-Koreában mondott fiatalok előtt. Az album már megrendelhető, sőt címadó dala, a Wake Up! Go! Go! Forward! már letölthető az iTunes online zenei portálon. Az album producere, Don Giulio Neroni – aki már több egyházfőtől adott ki hanglemezeket – elmondta a Rolling Stone című lapnak, hogy mint más esetekben is, igyekezett maximálisan hűséges maradni a pápa személyiségéhez és szellemiségéhez, jelen esetben a párbeszédre való készséghez, a nyitottsághoz, a befogadáshoz. A lemezeladásokból származó bevétel egy részét egy menekülteket segítő alapba utalják át.