Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Ahhoz képest, hogy a Hitman eredetileg számítógépes játék, egész ügyes filmet fejlesztettek hozzá. Persze, a 2015-ös Hitman-mozi kizárólag idézetekből áll, amiért nem jár bónusz élet, vagy plusz pont, ráadásul az alapsztori nagyban emlékeztet a múlt héten bemutatott Az U.N.C.L.E embere című Guy Ritchie-filmhez.

PZL – nullahategy

Ezúttal is egy helyes lánynak kell megkeresnie az apját, aki komoly titkok tudója. A szégyentelenben feltűnt Hannah Ware hozza a kötelezőt, a menekülő szép nőt, aki közben rájön, hogy szuper képességeket programozott bele a 47-es gyilkoló gépeket is kifejlesztő ukrán apukája. Tehát nem ifjúsági takarékbetéttel és egy angyalföldi lakóparki lakással “indítja el a nagybetűs életbe”, hanem a veszély elhárításának tudományával. A mozi tényleges főhőse maga a tökéletes fegyver, Hitman, aki tökéletes fegyverekkel tökéletes fegyvereknek tűnő ügynököket hatástalanít. Ehhez általában keresztbe tart maga előtt egy-egy pisztolyt, kb. úgy, ahogy húsz éve a Desperadóban Antonio Banderas.

maxresdefault

A kopasz, vonalkódos ügynököt ezúttal Rupert Friend alakítja, nem túl meggyőzően, az egész olyan, mintha egy reality show párbaja után a győztesnek az lett volna a jutalma, hogy eljátszhatja Hitmant. És valóban: maguk az akciók is leginkább a német autópályás sorozatok színvonalát idézik. A brutális jeleneteket természetesen zavarba ejtő szentimentális közjátékok váltják a szeretet fontosságáról és az apák meghatározó szerepéről. A mozi annyi mindenre hasonlít, miért ne emlékeztetne a Terminator-szériákra is, hiszen már a 48-asok vérébe olyan különleges fémet fecskendeztek, aminek köszönhetően nem fog rajtuk a golyó.

Tehát egy alacsonyabb szériaszámú, de érezni tudó ügynök küzd az elpusztíthatatlan, és egyben érzéketlen öltönyössel. A legkínosabbak film termékmegjelenítései. Beapplikáltak egy tökéletes három perces Audi-promót, cserébe viszont kapunk egy kortárs épített környezetet, modern irodaházakat, parkolókat, beton és üvegcsodákat, hogy jobban érvényesüljön a piros Audi, és Hitman áramvonalas öltönye. És most jön a költői kérdés: miért kell egy bérgyilkosnak úgy kinéznie, mint a Nespresso eladóknak?

2925591-hitman

A slim fit öltöny nem praktikus a karatéhoz, pedig a film tele van harcművészeti jelenetekkel. Még Linda is a Babettája mellé rakta a klumpáját, hiszen jobb mezítláb rúgni, mint lakkcipőben. A 47-es ügynök génlaborban született, nyílván beleprogramozták az elegancia iránti fogékonyságot, de vajon miért maradt el a “jó duma képesség” kifejlesztése?

Szóval, a zaklatott szép lánynak el kell vezetnie Hitmant, és a rosszfiúkat az apjához, aki nem is olyan rafinált módon végzi be küldetését, miközben találkozik lányával, aki lehetne gyilkológép is, de ő inkább meghitt sétákról álmodozik a szingapúri orchideák kertjében. Nem akar a Nespresso eladókra emlékeztető pasikra vadászni, akik nem kérdezik meg tőle, hogy klubtag-e, és kér-e vízkőmentesítőt, mert nem is kérdeznek, csak lőnek.

Hitman – Agent 47

amerikai akciófilm/thriller,

bemutató: 2015. augusztus 27.

rendező: Aleksander Bach

főszereplők: Rupert Friend, Zachary Quinto, Hannah Ware

 

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •