A hódítás témáját járják körül a Budapesti Operettszínház 2017/18-as évadának bemutatói; a Hódítások éve címmel meghirdetett szezonban a teátrum öt premierrel és két felújítással várja a közönséget.

MTI

Lőrinczy György főigazgató a színház szerdai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: szeretnének új közönségrétegeket is meghódítani, a nagyszínpadi bemutatók mellett ezért folyamatosan különleges produkciókkal is készülnek. Kerényi Miklós Gábor művészeti vezető az évad műsoráról szólva elmondta, a Victor Hugo regénye nyomán készült A Notre Dame-i toronyőr a Szegedi Szabadtéri Játékokon debütál augusztusban, majd szeptember 22-től költözik be az Operettszínház nagyszínpadára.

Másfajta előadás lesz, mint amit a Walt Disney-feldolgozás rajongói esetleg várnak, az Operettszínház előadása inkább a Victor Hugo-i világhoz áll közelebb – számolt be a darabot rendezőként jegyző Kerényi Miklós Gábor. A Lehár Ferenc legmulatságosabb műveként számon tartott operett, a Luxemburg grófja a kaposvári bemutató után érkezik a teátrumba november 4-én; a Csiky Gergely Színházzal közös produkció rendezője Somogyi Szilárd.

Az év utolsó hónapja két felújítás jegyében telik. December 6-án Molnár Levente főszereplésével Gioachino Rossini operáját, A sevillai borbélyt mutatja be a teátrum, négy színház koprodukciójában, majd december 14-én visszatér a színpadra a Rebecca – A Manderley-ház asszonya. A 2018-as év első premierje Várkonyi Mátyás musicalje, az Oscar Wilde regényéből készült Dorian Gray lesz január 19-én az Operettszínház kamaraszínpadán, a Kálmán Imre Teátrumban.

A feleségeit sorra fogyasztó Kékszakáll történetét Jacques Offenbach operettjében, Székely Kriszta rendezésében ismerheti meg az Operettszínház közönsége 2018. február 23-tól. Rendhagyó történetet, Lévi Strauss, a blue jeans “feltalálójának” életét dolgozza fel Jávori Ferenc A Farmerkirály című musicalje, melyet Kerényi Miklós Gábor visz színre 2018. április 13-án. Lőrinczy György elmondása szerint a következő szezonban tizenhét bérletsorozatot indítanak, köztük ifjúsági és nyugdíjas bérleteket is, miközben a teátrum folytatja zártkörű diákprogramjait, valamint magyarországi és külföldi vendégszerepléseit is.