Mi történik, amikor egy karót nyelt, raktárban dolgozó rendőrnő ipari mennyiségű kokaint szív fel? Természtesen felpörög, mint az alatta lévő Cadillac Cabrio Sedan. De ez a motívum szinte csak mellékes körülmény ebben az átöltözős csacska moziban. Tegyük hozzá gyorsan: az anyagot a rendezőnek és a forgatókönyvírónak kellett volna felszívni, még a forgatás előtt. És ne csodálkozzunk, ha a cím is ismerős: a Csábítunk és védünk a Beépített szépség 2. alcíme volt, de ez a legkisebb probléma a filmmel.

 P.Z. – nullahategy

Csábítunk-és-védünk_box-officeA fő probléma, hogy túlvezéreltek főszereplők gesztusai, Sofía Vergara (A séf, Bérgavallér, Machete gyilkol) vonyít, vihog, túljátssza a tényleg erős spanyol akcentusát, és bár Reese Witherspoon remekül hozza szürke rendőrségi hivatalnokot, még nem viszi el a hátán a filmet. Ahhoz meg kellett volna írni a történetet és a dialógusokat, lo siento mucho!

Ebben a butuska családi vígjátékban, ahol a hőseink még szarvasnak is beöltöznek (!), furcsán hatnak a férfiak prosztatamasszázsára és a menstruációra utaló poénok. A film kb. a Lütyő felügyelős tartományokban mozog, ehhez képest szokatlanok az altesti viccek. Sofía Vergara nem túl meggyőző komika, attól, hogy valaki szexi dög és újgazdag latin plázacica, még nem szórakoztató.

Az, hogy Witherspoon két percen keresztül üldöz egy pasit, mert az elmenekült az első randiról, ugyanúgy nem vicces, ahogy az sem, hogy szűz rendőrnőnket lesmárolja a latinó istennő. Talán ügyesebb színészvezetéssel és jobb szereplőgárdával az lett volna.

Csábítunk 2A Csábítunk és védünk a butuska rendőrnő (Reese Witherspoon) története, akinek a kolumbiai gésát (Sofía Vergara) kell megvédenie a drogbárótól, hogy a két lábon járó érzékiség tanúskodni tudjon ellene. Közben a rosszfiúk megpróbálják őket jobb belátásra bírni, illetve kinyírni, majd nagy meglepetése kiderül, hogy a zsaruk is a maffiafőnök tenyeréből esznek, így a csajszik kétfrontos háborút vívnak a festői Texas tájain. Miközben a kokaintól fehérlő Cadillac Cabrio Sedannal keresztül-kasul száguldanak Texason, a rendőrnőnk is felnő, önbizalomra tesz szert, megtanulja a fegyverét és a szívét is használni, rátalál a szerelem, stb. Anne Fletcher (Szekatúra, Nász-ajánlat, Step Up) vígjátéka nem hoz ki minden a poént a jelenetekből, máskor pedig túlpörgeti a dialógusokat, úgy hogy nem egyszer mi kérünk elnézést. Ahogy Vergera az angollal küzd, kb. annyira vicces, mint amikor a Rádió 1-ben hírnevet szerzett Cooky vagy Fekete Pákó kínlódik a magyar nyelvvel. Mit is mondhatnánk? No, gracias!

Csábítunk és védünk

Amerikai vígjáték

Játékidő 87 perc

Bemutató ideje: 2015/05/14

Rendező: Anne Fletcher

Főszereplők: Reese Witherspoon, Sofía Vergara, Michael Mosley