A szeptember 28-án rendezett záróeseményen fiatal zenészek hangversenyét hallgathatja meg a közönség. A Texhibition – ahogy a neve is utal rá, textiltervezők és textilgyártók kiállítása, az idei kollekcióban jacquard bútorkárpitokat, dekorációs anyagokat, transzfernyomással kivitelezett, úgynevezett “black out” textileket láthat a közönség.

061.hu

A Texhibition 2016 óta minden évben különböző generációkhoz tartozó textiltervezők és textilgyártók együttműködésével valósul meg. Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező 2015-ben kezdeményezte a projektet, amely a Radnóti Tamás belsőépítésszel közösen szervezett Határtalan Design – madeinhungary + Meed (Meeting of European Designers) kiállítások szerves része lett. Korábban a Bálnában, tavaly óta  pedig immár második alkalommal önálló kiállításként láthatja a közönség a FUGA-ban.

A projekt fő célja, hogy hosszú távú hagyományt teremtsen, összehozza a különböző generációkhoz tartozó tervezőket és gyártókat, felhívja a textiles, az építész és a belsőépítész szakma, valamint a textil iránt érdeklődő közönség figyelmét a korábban vezető szerepet betöltő ágazatra, tervezőire és a benne rejlő kreatív lehetőségekre.