Holnap kezdődik a 26. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál, amely augusztus közepéig várja a közönséget. A klasszikus zeneirodalom mellett cigányzene, klezmer, dzsessz, pop, rock és számos zenei műfaj helyet kap a programban.

MTI

Bálint Gábor szervező elmondta: a fesztivál gerincét továbbra is a klasszikus zene adja. A koncertek közül kiemelte a Zenei világok találkozása címmel meghirdetett programot, a Musica Sonora Kamarazenekar július 24-ei fellépését, Illényi Péter vezényletével, amelyen az első részben Elgar Salut d’amour című műve és Csajkovszkij D-dúr hegedűversenye csendül fel, a második részben pedig a Hair című musical klasszikus zenekari átirata hangzik el.

Kollár Imre karmester elmondta: a MÁV Szimfonikus Zenekar két koncertet is ad, az egyik hagyományosan egy Beethoven-est, Gál Tamás vezényletével július 6-án. A másik koncert július 10-én lesz: az általa vezényelt gálaesten Kertesi Ingrid énekesnő lép fel. A gálaesten Verdi, Muszorgszkij, Bellini, Mascagni, Glinka, Rossini, Puccini, Bizet, Csajkovszkij és Arditi művei hangzanak el.

A 26. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál július 3. és augusztus 17. között várja a látogatókat. A fesztivál nyitóestjén, július 3-án a Zuglói Filharmónia ad koncertet, Záborszky Kálmán vezényletével Orff Carmina Burana című műve hangzik el. Július 27-én a Budapesti Vonósok Kamarazenekar lép színpadra, Vivaldi, Händel és Mendelssohn művei hallhatók. Július 31-én a Budapest Bár, augusztus 3-án a Sabbathsong Klezmer Band lép fel. Augusztus 8-án a Mendelssohn Kamarazenekar, 14-én a 100 Tagú Cigányzenekar, 17-én pedig a Magyar Virtuózok Kamarazenekar ad koncertet a fesztiválon.

fotó:24.hu