Több mint százféle, birkából készült étellel, húsvéti játékokkal, gyerekprogramokkal, állatsimogatóval és koncertekkel várja vendégeit szombattól hétfőig a Húsvéti Bárányfesztivál a fővárosban, a Vajdahunyad váránál.

MTI

A legjobb bárányhúsból készült hazai és nemzetközi ételeket sorakoztatja fel a rendezvény, a vendégek minőségi kézműves termékeket és húsvéti fogásokat is vásárolhatnak és kóstolhatnak: a karcagi birkapaprikáson kívül például báránycombot, birkaburgert, bárányból készült kolbászt is kínálnak a standokon.

A húsételek mellett a hagyományos kürtőskalácsot, kézműves sajtokat, söröket, édességeket is kipróbálhatják az ingyenes fesztivál látogatói.

A gyerekeket kézműves foglalkozás is várja, ahol tojást festhetnek, népi játékokon eleveníthetik fel a múlt hagyományait. Játékos formában a tehénfejést is kipróbálhatják és kézben nevelt bárányokat is megitathatnak az állatsimogatónál – emelte ki a fesztivál szombati sajtóbejárásán Necz István főszervező.

Vasárnap főzőversenyt rendeznek a bárányfesztiválon, a megmérettetésre vállalkozók között a legjobb bárányétel elkészítőjét szakmai zsűri választja ki.

A finom falatok mellé zenéről is gondoskodnak a Húsvéti Bárányfesztivál szervezői: fellép többek között Zoltán Erika, Korda György és Balázs Klári.