Április 1-jén húsvéti kézműves foglalkozására várja az V. kerületi családokat a Belvárosi Közösségi Tér, ahol lehetőség lesz többek között tojásfestésre, húsvéti díszek készítésére és arcfestésre is. Márciusban a már jól ismert foglalkozások is üdvözlik a tavasz közeledtét, és sok friss programmal is várja az érdeklődőket az 5. kerületiek második otthona.

061.hu

A Belvárosi Önkormányzat intézménye 2017 novembere óta az 5. kerületi családok legfőbb közösségi színtere, ahol tartalmas, változatos és ingyenes programok várják a gyermekeket, felnőtteket egyaránt. Újfajta szemléletében egy olyan egyedülálló szolgáltatási rendszer valósul meg ebben az intézményben, amely a családok közösségi színtereként funkcionál. Ingyenes programjaikkal a gyermeket váró párokat, kisgyermekes családokat, a fiatal felnőtteket, az idős lakosságot és a magasabb iskolai végzettségű álláskeresőket szeretnék megszólítani, céljuk pedig hogy a Belvárosban élők valóban otthon érezzék magukat a kerületben.

Márciusban folytatódnak a már megszokott vidám, feltöltő, pihentető foglalkozásaik, és sok újdonsággal is jelentkeznek. Az édesanyák számára indított Anyamesék című foglalkozásra a mesékre és önmaguk megismerésére nyitott, fejlődésre vágyó anyák jelentkezését várják. A hónap második felében a szintén felnőtteknek szóló Kikeleti meseestekre várják az érdeklődőket.

A Most én jövök! foglalkozás segít a feszültség leküzdésében, az autogén tréning módszerével tanít meg ellazulni, egyben felfrissülni, rendet teremteni önmagunkban.

A tavaszváró programok után április 1-jén egésznapos húsvéti kézműves foglalkozással várják Belváros lakóit, az ünnepi készülődés most is igazi hétvégi családi programnak ígérkezik. Ami várható: tojásfestés, húsvéti díszek készítése, sokféle kézműves foglalkozás, változatos technikák, színek, formák kavalkádja, arcfestés, kávézó tavaszi kínálattal.

Újdonság, hogy ezentúl születésnapi partyk lebonyolítására is lehetőség nyílik a Belvárosi Közösségi Térben. “Tartsátok nálunk, és spóroljátok meg a takarítás, a felfordulás miatti idegeskedést!”, írják honlapjukon.


A legjobb hazai innovatív kezdeményezések között

A Belvárosi Közösségi Tér tavaly augusztusban harmadszor került fel az Edison100 listára, amelyen olyan innovatív és jövőbarát kezdeményezések találhatóak, amelyek óvodások és iskolások jövőben fontos tudását és készségeit fejlesztik, iskolai kereteken túl. Az 5. kerületi, Mérleg utca 9. szám alatti intézmény számos elismerést tudhat a magáénak, a 2018-as Az Év Közösségi Tere különdíjtól az idén elnyert Meseterápiás Módszertani Intézmény minősítésig.