Krstulovic Alex, a mindössze 12 éves korosztályos Európa bajnok, FIDE-mester 25 táblás szimultánt ad az óbudai Esernyősben. A 25 táblás sakk szimultán azt jelenti, hogy a szimultánt adó sakkmester párhuzamosan huszonöt partnerrel játszik sakkpartit. Ez kivételes koncentrációt igénylő feladat egy felnőtt sakkbajnoknak is kihívás, ám most egy ifjú FIDE-mester vállalta a megmérettetést.

061.hu

Az Esernyős Közösségi Tér  csapatának régi vágya teljesült azzal, hogy ez a sokoldalú, jótékony hatásairól ismert szellemi elfoglaltság szervezett formában is helyet kapott az intézmény változatos kulturális tevékenységeket kínáló palettáján, így mostantól a Sirály Életmód Sport Egyesülettel szoros együttműködésben gyerekeknek szóló sakk szakkör, felnőtteknek hirdetett egyéni villám sakkversenyek és sakk szimultán közül választhatnak az érdeklődők. Legközelebb február 22-én, hétfőn 18.00 órától várják az érdeklődőket és a versenyzőket egyaránt.

A sakk szimultánra bárki jelentkezhet, aki szeretné próbára tenni sakktudását, és szívesen játszana Alexszel. A szervezők a [email protected] és az [email protected] e-mail címeken várják a jelentkezéseket, és ugyanitt kérhetnek bővebb felvilágosítást is az eseménnyel kapcsolatban. Természetesen azokat is szívesen látják, akik versenyezni nem szeretnének, csak nézőként vennének részt az eseményen. 

Krstulovic Alex mindössze tizenkét esztendős, nagy jövő előtt álló sportoló. 2003-ban született, ötévesen próbálta ki a sakkot, azóta töretlen a lelkesedése és a szeretete a sport iránt. Nyolcévesen már Európa-bajnokságot nyert – ráadásul nehezített körülmények között, ugyanis ételmérgezést kapott, és csak ideiglenesen engedték ki a kórházból. 

A sakk közismerten jótékony hatású, képesség- és személyiségfejlesztő tevékenység. Fegyelemre, logikus gondolkodásra, a lehetőségek számbavételére nevel, és mindezt játékos formában teszi, ráadásul résztvevőként és nézőként is izgalmas élmény egy-egy sakkjátszmát végigkövetni.