Craft Jövő Utcája címmel rendez interaktív tudományos kiállítást az EPAM szofverfejlesztő vállalat és a Prezi szombaton és vasárnap a Madách téren, ahol a technológia iránt érdeklődők testközelből ismerhetik meg, milyen jövőformáló termékeken dolgoznak ma a vezető startup cégek mérnökei.

MTI

A résztvevők kipróbálhatnak robotokat, drónokat, relaxációs VR felszerelést, elektromos motorkerékpárokat, a workshopokon pedig megtudhatják, hogyan működnek a vezeték nélküli okos otthonok, vagy azt, hogy milyen találmányok segíthetik a fogyatékkal élők mindennapjait – olvasható a szervezők közleményében.

A látogatók kipróbálhatják a Prezi legújabb fejlesztését, a tavalyi TED-en bemutatott kiterjesztett valóságra épülő prezentációs szoftvert, a Prezi AR-t is.

A kisgyerekek számára az analitikus gondolkodást fejlesztő Scratch és Minecraft programozást lehet megismerni, az eKids/YXPO sátorban pedig az EPAM eKids digitális játszótere mellett középiskolások által megálmodott innovációk prototípusait tekinthetik meg a résztvevők.

Mindezeken túl előadások is lesznek többek közt a biztonságos internethasználatról, a digitális nevelésről és a kiállítók tehetséggondozó programjairól.