Hatalmas pofonnal védte meg feleségét Will Smith az Oscar- gála színpadán, ugyanis Chris Rock egy poénjával túl messzire ment.

061.HU

Elképesztő dolog történt az Oscaron, ugyanis Chris Rock a legjobb dokumentumfilm kategória felkonfja előtt poénkodni kezdett a színpadon, megjegyezte, hogy Will Smith felesége, Jada Pinkett Smith annyira kopasz, hogy eljátszhatná a G.I. Jane második részének főszerepét. A poén hallatán Will Smith kiakadt, és felrohant a színpadra, hogy egy pofonnal rendezze le a komikust.

Egy pillanatra úgy tűnt, hogy a jelenet megrendezett, de gyorsan kiderült, hogy nem így van, és a pofon valódi volt. Rock az ütést követően megszeppentnek tűnt, először mentegetőzött, hogy csak viccelt, majd kínjában mosolyogva próbálta azzal lezárni a dolgot, hogy “ez volt a tévétörténelem legnagyszerűbb estéje”. Smith utána visszaülve a székére felordította, hogy “Többé ne vedd a kib***ott szádra a feleségem nevét!”.

A konfliktus mögött az állhatott, hogy Jada Pinkett Smith már többször is nyilatkozott arról, hogy egészségügyi probléma miatt nem nő a haja, és a férje kiakadt azon, hogy ezen bárki poénkodni mer. Mindenesetre a teremben megfagyott a levegő, és utána a show jó darabig nem talált magára.

Az adásszünet idejéről kikerült felvételek szerint Denzel Washington, Tyler Perry és a PR-osa is próbálta a szünetben csillapítani Will Smith-t, akinek a szeme könnybe lábadt a történtek után.

A legjobb férfi színész díjának átvételekor bocsánatot kért az eset miatt, de csak a filmakadémiától és a többi jelölttársától, Chris Rocktól nem. Mivel azonban testi erőszakról volt szó, a humorista akár feljelentést is tehetett volna, de a Variety a Los Angeles-i rendőrségre hivatkozva azt írja, hogy ezt nem tette meg. A rendőrség hivatalból eljárt az ügyben, közleményükben az olvasható, hogy a sértett nem tett feljelentést, de amennyiben később mégis így döntene, akkor vizsgálatot indítanak.