A világon minden embernek volt legalább egy olyan mackója vagy babája, amivel szívesen együtt aludt, amit egy- egy nehéz pillanatba magához ölelt, és amit szívesen adna tovább gyerekeinek, unokáinak. Ám a nem túl elővigyázatos használat, a helytelen tárolás vagy épp szimplán az idő vas foga alattomosan kikezdi gyermekkorunk kedves játékait. 

SZABÓ FRUZSINA ANNA- Nullahategy

Egy biztos az én játékbabáim nagyon örültek volna, ha anno lett volna lehetőségük Barta Judit babajavító mester kezei között új hajkoronát kapni. Igen, sajnos kislányként engem is elért a “fodrász akarok lenni” babahajnyírós hullám.

A Múzeum körúti Babaklinika mestere nem csak a megkopasztott Barbie-n tud segíteni, kezelésbe veszi a kiszakadt lábakat, betört fejeket, elromlott kacsintós szemeket és a letépett brumi-füleket.

Ez a Belvárosi üzlet azonban nem csupán a régi játékokat kelti újra életre, hanem a megfakult emlékeket is. Ottjártunkkor egy kedves hölgy épp férje születésnapi ajándékát vette át: a nő ugyanis a férfi kedvenc kiskori alvós mackóját újíttatta fel. 

Az üzletben -a javításon kívül- számtalan régi baba is található. Így lehet az is, hogy én és rég látott Buci babám újra összefutottunk.

A videót készítette: Szabó Fruzsina Anna, Dohi Gabriella

Vezető kép: hvg.hu