Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke személyes hangvételű levélben gratulált a magyar filmtörténeti Emmy- díjhoz Gera Marinának, aki kedden reggel érkezett haza New Yorkból. A levelet Gera Marina Facebook posztban osztotta meg a nagyérdeművel. 

061.HU

“Azt mondják, jóból is megárt a sok, de biztosan nem, ha világsikert elérő magyar filmről van szó. Örömmel és  büszkeséggel értesültem, hogy első magyarként idén Ön lett a legrangosabb televíziós elismerésnek számító Nemzetközi Emmy-díj legjobb színésznő kategóriájának győztese. Különösen emlékezetessé teszi ezt az örömteli hírt,  hogy a díjat éppen a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapjának éjszakáján vehette át. Engedje meg, hogy a filmtörténeti jelentőségű sikerhez szívből gratuláljak és kérem, adja át gratulációmat és köszönetemet az Örök tél minden szereplőjének és alkotójának is.”– írta levelében a kormányfő az elismerés kapcsán a művésznőnek. 

Ahogy portálunk is többször beszámolt róla, magyar győzelem is született a Nemzetközi Emmy-díj gálán múlt hétfőn este, ugyanis Gera Marinának ítélték a legjobb színésznő kategóriában a díjat. A másik magyar jelölt, a legjobb tévé-minisorozat kategóriában jelölt Trezor című tévéfilm nem hozta el a díjat. Mindkét mű forgatókönyvét Köbli Norbert írta, és mindkettő producere Lajos Tamás.