Augusztus 25 és 28 között ismét a fiatal magyar borászok vették birtokba a Bazilika előtti teret, ugyanis a nyár egyik legvagányabb boros ünnepe, a IV. Junibor kezdődött el csütörtök a Belvárosban.

061.HU 

Bár augusztus vége van, ilyenkor már sok a tennivaló a szőlőben és a pincében, kezdődik a szüretre való felkészülés, de még így is a négy nap alatt a látogatók  32 fiatal borásszal találkozhatnak, több mint 100 tételt kóstolhatnak meg a legizgalmasabb magyar borok közül. Akik nem csak az isteni nedűért rajonganak, hanem a borászkondás iránt is érdeklődnek, azok találkozz a Juniborászokkal minden este 19-21.00 között a fogadóórákon, vagy épp elsajátíthatják a kóstolás alapjait DiVino Wine School standjánál. 

A JUNIBOR, vagyis a Fiatal Borászok Egyesülete 40 év alatti borászokat tömörít megívásos alapon: a tagok szavaznak az új tagok felvételéről. Az egyesület fontosnak tartja az új generáció mentorálását, ezért idén másodszor Zöldszüret néven zártkörű rendezvényen találkoznak a 20 legígéretesebb fiatal borász jelentkezővel.

A JUNIBOR tagjai: Gere Andi, Gere Zsolt, Hernyák Tomi, Miklós Csabi, Bolyki Jani, Bukolyi Marcell, Gál Tibor, Vesztergombi Csaba, Árvay Angi, Pfneisl Katrin és Birgit, Franz Reinhard Weninger, Stefan Wille-Baumkauff, Kardos Gábor, Laposa Bence, Laposa Zsófi, Konyári Dani, Jekl Flóra, Kamocsay Ákos, Jandl Arnold, Dúzsi Tomi, Kiss Gábor, Sebestyén Csabi, Demeter Endre Szepsy István, Takler Andris, Frittmann Peti, Prácser Miklós, Pracser Hajni, Kis Tamás, Heimann Zoli, Bussay Dorottya, Kovács Tomi, Gál Peti

No gallery template found!

Fotók: HORVÁTH PÉTER GYULA- 061.HU