Adam Driver nem mindenkit győzött meg a  Csillagok háborúja gonosz Kylo  Renjeként. Új filmjében, a Patersonban talán a sci fi rajongóknak nem tud bizonyítani, de az egészen biztos, hogy a Jim Jarmusch filmjében verseket író buszsofőrt alakító Driver ebben a filmben és a magánéletben is végtelenül szimpatikus figura. A Magyar Narancsnak adott minapi interjúban is bizonyítékkal szolgált erre.

061.hu

Elmesélte például, hogy a filmben alakított nyugodt és csendes buszsofőr, aki esténként rímekbe önti a napi események kapcsán feltorlódott gondolatait, annyira közel kerül hozzá, hogy a forgatás idején ő maga is elkezdett verseket írni. Mint Adam Driver mondja, nagyon rossz költemények kerültek ki a keze közül, nem is szerepelnek a filmben. “Anno a suliban volt költészet óránk, bár ezzel ki is merült a lírával való kapcsolatom. Most sem csináltam nagy ügyet a poétikából, csak leültem aztán jött, ami jött. Valahol meg is vannak ezek az irományok, nem dobtam ki őket.Egy dobozban pihennek valahol, várják, hogy a világ irodalma felnőjön hozzájuk.” – mondta Adam Driver.

A Magyar Narancs kérdésérre válaszolva mesélt kedvenc new yorki metróvonaláról is, a Queensből Manhattenbe tartó járatról, amely sokáig a felszínen halad, csodás panorámát nyújtva a metropolisz előkelő negyedéről. Adam Driver elmondta, őt éppúgy motiválja a tömegközlekedés változatossága és folytonos mozgása, mint a Patterson című film költői buszsofőrjét. A szerep kedvéért egyébként Driver  még buszt vezetni is megtanult, saját bevallása szerint sokkal nehezebben ment, mint a lézerkard használatának elsajátítása a Star Warsban.

A Paterson ugyan nem vitt haza díjakat, de sokak szerint ez volt az idei Cannes-i Filmfesztivál egyik legjobb filmje, a kritikusok pedig egyenesen elájultak Jim Jarmusch költői hangvételétől, finom humorától és Adam Driver játékától.

Fotó:Vanity Fair