Az eredeti Csíki sör hallatán mindenkinek eszébe jut a csodás Székelyföld, vagy a székely szó említése kapcsán asszociálunk a helyi italra? Nem is tudom igazán, de egy biztos február 14-én a II. Budapesti Székely Bálon folyik majd az igazi, isteni malátanedű is. Ám ami ennél is fontosabb az az, hogy a rendezvény teljes bevétele jótékony célra megy majd. A szervező Nemzetstratégiai Kutatóintézet a befolyt összegből árvaházat, idősek otthonát és kitelepített székely közösségeket támogat. 

SZABÓ FRUZSINA ANNA- Nullahategy.hu

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet egy évvel ezelőtt azért indította el a jótékonysági kezdeményezést, hogy a rendezvény sikere, jó hangulata erősítse az összetartozás érzését, szilárdítsa a magyar-magyar összefogást, fejlessze Székelyföld és az anyaország kapcsolatát, illetve segítse rászoruló nemzettársainkat.

Első pillantásra elég ijesztőnek tűnik a 25.000 forintos jegy, de aki megvásárolja, az nem csak a jótékonyság felemelő érzését tudhatja magáénak, hanem olyan kényeztetésben lehet része, mint egy fejedelemnek. Először is az impozáns, felújított Várkert Bazár a bál helyszíne, ahol estélyiben, szmokingban végigsétálva rögtön az egykor ott lépdelő méltóságok bőrében érezhetjük magunkat. Másodszor a szervező fenséges székely ételekkel kívánja jóllakatni a vendégeket: lesz ott erdélyi juhtúrós, tejfölös puliszka, kapros ordás palacsinta és zöldfűszeres sertés oldalas. Harmadszor pedig vigasság is bővel akad majd. Lesz divatbemutató, tombola és a Háromszék Táncegyüttes előadja a Gábor Áron táncdrámát.

Részletes információkat ITT találsz. 

Jegyrendelésre február 9-ig van lehetőség.