Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Világszerte egyedülálló látványprogrammal szórakoztatja a budapestieket ma este a LaLuz Visuals művészcsoport: a Szabadság híd és Margit híd közötti szakaszon, a rakparton követhetjük nyomon a főváros címerállata, az oroszlán “fénymozgását”.

061.hu

Karácsony tájékán nem esünk hasra a várost ellepő különleges fénydíszítésektől, a december 5-én, este 7 órától esedékes fényvarázslattal azonban eddig Budapesten – és a programfelelősök szerint a világon máshol sem – találkozhattunk: a Kövesd az oroszlánt! című program során a magyar LaLuz Visuals fényfestő-csoport alkotói egy lassan haladó sétahajóról, nagy teljesítményű projektorral vetítik Budapest címerállatát a pesti rakparton sorjázó épületek homlokzatára. A húszméteres fényoroszlán útját a Szabadság híd és a Margit híd közötti szakaszon követhetjük nyomon mindkét rakpartról. Budáról a távolság miatt tovább lehet követni az útját, Pesten viszont testközelből látszik majd a “sétáló fényfestés”.

A vetítést a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA) az ősszel indult Neked mit jelent Budapest? címmel októberben indult szógyűjtő kampánya keretein belül rendezi meg. A kampány egyetlen szóba sűrítve várta a budapestiek gondolatait, érzéseit a fővárosról, a leggyakrabban előforduló szavakat a fényfestés második szakaszában, az Erzsébet-híd és a Lánchíd közötti szakaszán a falakra is kivetítik.

“A fényfestés útján az animált oroszlán városvédő és egyetemes szimbólumként, különböző kultúrák jelképeként is megjelenik. Az első szakaszon a kételyekkel teli oroszlán belső átalakulását, kiteljesedését követhetjük nyomon, míg a harmadikon művészettörténeti, alkímiai utalásokkal is találkozhat a közönség”

– mondta a 061.hu-nak Megyeri András, a LaLuz Visuals csoport alapító tagja.

A szervezők tájékoztatása szerint rossz idő – eső, hó, erős köd – esetén a vetítés elmarad, az előrejelzések szerint azonban ettől nem kell tartani.

Fotó: Mix Online

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •