Idén is megjelent a Dining Guide kiadványa Magyarország legjobb éttermeiről. A 100-as toplistán javarészt ezúttal is budapesti éttermek szerepelnek, de mindenképp jó hír, hogy emelkedést mutat a vidéki éttermek aránya.

Megjelent a Dining Guide legjobb 100 magyar éttermet összesítő kiadványa. A toplistát 92 ponttal két Michelin-csillagos budapesti étterem, az V. kerületi Onyx és a IX. kerületi Costes vezeti. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a szintén Michelin-csillagos Borkonyha állhatott fel, míg a negyedik helyet a frissen kitüntetett Costes Downtown csípte meg magának.

A toplistán – ahogy az lenni szokott – főként fővárosi címek dominálnak; de a 100 étteremből már 38 valamelyik vidéki városban található. Érdekesség, hogy a toplistában erőteljes emelkedést mutat a vidéki éttermek aránya, tavaly ugyanis még csupán 26 éttermet listáztak a főváros határain túlról.

Habár egyértelműen kezdenek előretörni a vidéki éttermek is, a TOP 10-be egyelőre egy sem fért be. A legjobb vidéki étterem címét ezúttal 81+ ponttal a balatonszemesi Kistücsök vívta ki magának, míg a vidéki dobogó második, illetve harmadik fokára sorrendben az encsi Anyukám Mondta (80pont), valamint a debreceni IKON (78 pont) állhatott fel.

A TOP 10:

  1. ONYX (Budapest, V. ker.)
  2. Costes (Budapest, IX. ker.)
  3. Borkonyha (Budapest, V. ker.)
  4. Costes Downtown (Budapest, V. ker.
  5. Salon (Budapest, VII. ker.)
  6. Babel (Budapest, V. ker.)
  7. Aranykaviár (Budapest, I. ker.)
  8. MÁK (Budapest, V. ker.)
  9. Émile (Budapest, II. ker.)
  10. Alabárdos (Budapest, I. ker.) 

A lista további szereplőiért kattintson IDE.

Forrás: penzcentrum.hu