A Múzeumkertben és a budai Várban ingyenes családi ünnepnapot tartanak, kedden átadják a Kossuth- és Széchenyi-díjakat. Idén március 15-én Orbán Viktor Kiskőrösre, Petőfi Sándor szülőházához utazik, itt mondja el ünnepi beszédét. Március 15-e 1989-ben volt először munkaszüneti, 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep.

061.hu

A kormány Facebook-oldalán osztotta meg a március 15-i nemzeti ünnep központi programját. Szokás szerint kilenc órakor a zászlófelvonással kezdődik a hivatalos állami programsorozat. Ezt követően egy huszármenet átvonul a Múzeumkertbe, ahol fél 11-től a budapesti helyszínek díszünnepségei zajlanak. Idén nem Orbán Viktor, hanem Csák János kulturális és innovációs miniszter mond beszédet. A családokat egész napos ingyenes programkínálat várja a Múzeumkertben. A részletes programért kattints ide.

Idén sem marad el a nyitott Parlament, amikor az Országház nemzeti ünnepeinken megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. A zászlófelvonást követően az idelátogatók 10:00- 18:00 között léphetnek be, előzetes regisztráció nélkül, ahol a program keretében megtekinthető a Díszlépcsőház, valamint a Parlament Kupolaterme és a Szent Korona.

A Budai Várban is izgalmas eseményekkel tisztelegnek a szabadságharcosok előtt, ugyanis több helyszínen, változatos programokkal várják az érdeklődőket. A gyermekek ügyességi versenyeken, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt és akár elkészíthetik saját kokárdájukat is. Az eseményeken tánctanítással, kiállítással, koncertekkel vár. A részletes programért kattints ide.