Neves zenekarok fellépésével jazzfesztivált, tehetséges diákok részvételével pedig improvizációs tábort rendeznek június 24. és 30. között Szombathelyen.

MTI

A Lamantin Jazz Fesztivállal és Improvizációs Táborral Szombathely beírta magát a nyári könnyűzenei életbe. Olyan zenei rendezvényt hoztak létre 19 esztendővel ezelőtt, amelyen tanulni és tanítani lehet – fogalmazott Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere.

A 12 fős tanári kar csaknem 120 diákot vár a táborba. A tábor és a fesztivál szerves egészet alkot: a tábor tanári kara fellép a koncerteken, a meghívott zenészek mesterkurzust tartanak, a diákok pedig részt vesznek a koncerteken.     

A jazzfesztiválon 25 hangverseny hangzik el, a programok négy helyszínen – a Bartók teremben, a zsinagóga udvarán, a sportcsarnokban, valamit a Weöres Sándor Színházban – zajlanak. A nyitókoncerten, június 25-én a tanárok mutatkoznak be, a fesztivál során az előzenekar tagjai a Lamantin Tábor diákjai lesznek.     

Fellép többek közt a The Coquette Jazz Band, a Kéknyúl, Tóth Vera és Budapest Jazz Orchestra, a Take Monk, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, a The Enrico Crivellaro Band, Joe Louis Walker, a WindSingers, Snétberger Ferenc és Markus Stockhausen, valamint a Németh Ferenc Trió, amelynek vendége Eli Degibri és Joe Sanders lesz. Június 30-án, a zárókoncerten a Lamantin Improvizációs Tábor diákjai mutatkoznak be.

Fotó: lamantin.hu