Júniusban koncertekkel egybekötve minden szombat este népzene szól a Fonó Budai Zeneházban és most már a szabályozások szerint táncolni is lehet! Június 12-én az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes Elfeledett legényesek című előadását nézhetik meg a néptáncot és népzenét kedvelők, amelyet a Zagyva banda táncháza követ. 19-én az Erdőfű játszik koncertet és táncházat, míg 26-án a Muzsikás együttest várják a Fonó színpadára, koncertjük után a táncházban Samu Zoltán és zenekara húzzák majd a talpalávalót. A zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályok szerint csak védettségi igazolvánnyal látogathatók a táncházak. A kormányrendelet értelmében a zenés-táncos rendezvényekre kiskorúak nem léphetnek be.

061.hu

A gyerekeknek szombat délutáni családi programokkal kedveskednek: június 12-én a BaHorKa Pletykázó asszonyok című improvizációs folklórszínháza várja a családokat, 19-én pedig a Kaláka együttes és Laposa Julcsi Junior Prima Díjas népzenész lesz a vendégünk. 26-án a Guliba Társulat várja a kisebbeket.

Június 12-én este 20.30-tól az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes Elfeledett legényesek című előadását nézhetik meg az érdeklődők, amely a táncegyüttes első olyan egész estés műsora, melyet Fundák Kristóf művészeti vezető kizárólag a férfi tánckarra alkotott meg. A műsor társkoreográfusa Fodor Mátyás, énekmester: Fundák – Kaszai Lili. Az előadást a Zagyva banda táncháza követi.

Június 19-én este 19 órától az Erdőfű ad koncertet, azt követi a táncház. Az Erdőfű Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre. Tagjai mind elkötelezett hívei a Kárpát-medencei népzenei hagyomány hiteles előadásának, táncházakban és koncerthelyszíneken egyaránt. A zenei műhelynek is tekinthető kezdeményes célja, hogy átfogó képet adjon a magyarlakta területek és a velünk együtt élő etnikumok vonós népzenéjének sokszínűségéről, az adott vidék vagy falu sajátosságait tartva szem előtt. Első lemezük az elmúlt félévben jelent meg a Fonó gondozásában.

Június 26-án este pedig a magyar népzene megkerülhetetlen együttese, a Muzsikás koncertezik a Fonóban. A több mint 45 éve alakult Muzsikás együttes Magyarország egyik zenei nagykövete. Elsőként sikerült elfogadtatniuk a világban a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Jelen vannak a legjelentősebb koncerttermekben, fesztiválokon, több fellépésük volt a New York-i Carnegie Hall-ban. Számos díj és kitüntetés birtokosai. Ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért Díj, a Liszt Ferenc-díj, a Magyar Örökség díj, a Kossuth-díj és a Prima Primissima díj. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőnek a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték. A Fonó Budai Zeneházban vendégük Kacsó Hanga énekesnő lesz.