Május 21-én szombaton este hét órakor ingyenes koncertet ad a Gesztenyés-kertben a hazai progresszív rock úttörője, Török Ádám és zenekara, a legendás Mini Kosik Kristóffal kiegészülve, nyolc órától pedig a népszerű lemezlovas, Spigiboy pörgeti majd a lemezeket.

061.hu

Török Ádám korunk egyik legjobb rock-blues fuvolistája, énekese, dal- és szövegírója, a műfaj hazai ősmotorja és kiemelkedő egyénisége, akinek több mint ötven éve tartó pályafutása során több mint 9000 koncertje volt itthon és külföldön, a stílus szinte minden fontos hazai eseményének részese volt – Bem rakpart, Ifjúsági Park, Tabán és továbbiak -, és a műfaj szinte minden élvonalbeli hazai és külföldi művészével játszott együtt. 

Szombaton Kosik Kristóf neves jogásszal, Radics Béla “bíbor Gibson” gitárjának megtalálójával és megszólaltatójával kiegészülve lép színpadra a banda, amelynek frontemberével legutóbb a “Több mint 50 év a magyar rock élvonalában” című szuperkoncerten készített interjút a 061.hu, többek között arról, minek köszönhető a Mini korszakokon átívelő, generációkat összekötő, töretlen sikere. A beszélgetést, amelyben Török Ádám mellett Tátrai Tibor és Kosik Kristóf is megszólal, alább láthatják:

Este nyolc órától Spiegelhalter László, azaz Spigiboy pörgeti a lemezeket a Gesztenyés-kertben. Az országszerte ismert DJ  – aki 2014 óta Vácrátót polgármestere – a 2000-es évek legmenőbb DJ-jeként végigturnézta az egész országot, de az ötvenéves lemezlovas napjainkban is a közönség kedvence.

Az eseményen a PestiSracok.hu ünnepli tízéves születésnapját, amely egyben a Pesti TV búcsúbulija is. Délután négy órától közönségtalálkozóval, különleges vendégekkel, a PestiSrácok.hu videós nosztalgiacunamijával, a Karanténvlog és a Politikai Hobbista rendhagyó felvételével várják a nézőket, olvasókat. A rendezvény alatt adománygyűjtés lesz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kárpátaljai missziója számára.

Fotó: Horváth Péter Gyula