Jótékonykodásra fordította a Zing Burger a foodtruck-jei téli holtidejét: gyermekotthonokba látogatnak el, ahol aztán hamburgerezéssel visznek változatosságot a gyerekek életébe.

061.hu

“Különböző összegeket eddig is jótékonykodásra fordítottunk. Korábban pénzadománnyal támogattunk egy szívbeteg gyermekeket segítő alapítványt és a magyar paralimpikonokat is. Idén úgy döntöttünk, mi magunk is együtt szeretnénk lenni azokkal, akiknek segítünk” – mondta el Susánszki Ádám, a cég tulajdonosa a hvg.hu-nak. Zing Burger büfékocsijai az elkövetkező hetekben tíz gyermekotthonba látogatnak el, a múlt héten Bicskén voltak, ma pedig a fóti Gyermekvárosban, amely fennállásának évfordulóját is ünnepelte ezen a napon, ezért egykori lakói is ellátogattak az otthonba. “A 60-as években voltam itt gyerek. Akkor rengetegen segítettek nekünk. Nehéz helyzetben volt az ország, mégis szinte mindig kaptunk adományokat” – mesélte a lapnak egy korábbi állami gondozott.

fotó: hvg.hu/Kaufmann Balázs

Háromszáz adag ételt oszottak ki, de a cég szerint nem is az ingyenhamburger a lényeg, hanem az élmény, a lényeg, hogy az ilyen otthonokban élő gyerekeket kizökkentsék egy kicsit a hétköznapokból. A cél, hogy mások is csatlakozzanak a kezdeményezéshez. “Az idei évben egyfajta pilot-projektként kezeljük ezt az akciót, és beszéltünk már több vállalkozással, akik hasonló büfékocsikat üzemeltetnek. A vendéglátásnak ebben az ágában valóban hatalmas kihasználatlan kapacitások vannak a téli időszakban” – osztotta meg a portálnak terveiket Susánszki.

fotó: hvg.hu/Kaufmann Balázs